2017. augusztus 20., vasárnap

Joceline Sanschagrin: Caillou - A bili

Kiadta: TESSLOFF ÉS BABILON
Oldalszám: 24
Ajánlott korosztály: 2 év +

Miről szól?

A tévéből már ismert kisfiú, Caillou (ejtsd: Káju) egy világszerte rendkívül népszerű könyvsorozat főszereplője. Az alkotók célja minden könyv esetében, hogy a kisgyerek önálló személyisége fejlődjön, miközben arról tanul, hogy hogyan élhet harmóniában az őt körülvevő világgal. Caillou egy okos kisgyerek, így a kicsik könnyen tudnak azonosulni vele, közel érzik magukhoz, és ennek révén magukat látják minden Caillou történetben. Caillou anyától egy bilit kap. Ő már nagyfiú, nem hord többé pelenkát. Caillou örül, mert így sokkal jobban érzi magát. De mi lesz, ha pisilnie vagy kakilnia kell? 2 éves kortól ajánljuk!

Hogy tetszett?

Csak a kíváncsiság miatt emeltem le a könyvtár egyik polcáról ezt a könyvecskét. Olvastam már szörnyű bilis könyveket, kíváncsi lettem arra, hogy a szerző hogyan oldotta meg a szobatisztaság témakörét.
Nos, egy napon Caillou kap egy bilit. Természetesen először nem tudja, hogy mit kell kezdeni vele, a fejére teszi, stb., de aztán az anyukája rávezeti, hogy mire is szolgál. A kisfiú próbálkozik, majd sikerrel jár és természetesen hatalmas lesz az öröm.
Aranyos kis könyvecskének tartom a 2 éves korosztálynak. Nem bugyuta, összezavaró. Egyszerű, világos, tudom a szülők figyelmébe ajánlani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése