2013. december 19., csütörtök

J. Lynn: Vetkőzik a tanú

Gamble fivérek #1

Nem írom, hogy nem folyásolt be a könyv kézbevételekor az a tény, hogy az írónő nem más álnéven, mint az Obszidián írónője, de igazából a műfaja, valamint a negatív vélemények miatt voltam kíváncsi a könyvre.
Szegény rövid történetecske, elég negatív visszajelzéseket kapott a molyon, így kíváncsi lettem arra, hogy vajon tényleg annyira rossz-e?

Madison Daniel a húszas évei közepén jár. Hát középig érő mogyoróbarna haja, zöld szeme van, az arcát pedig szeplők tarkítják. 160 cm magas, pillekönnyű, és természetesen okos, vicces, akaratos.
Chase Gamble 28 éves és a Gamble fivérek legkisebb tagja. A legidősebb bátyja Chandler, 31 éves, aki csak amolyan "godzilla", Chad 30, és a mókamester. A trilógia második részének a főszereplője Chad, aki egy olyan szereplővel fog összejönni, aki ebben a részben feltűnt futólag. A harmadik rész jövőre jelenik meg angolul. Amúgy a Goodreadsen jobb értékeléseket kapott, mint a molyon, ott több, mint 24.000 értékelés alapján eddig 3.9.
Na de ott tartottunk, hogy Chase. Magas, sötétbarna haja van, kék szeme. Állati izmos, szexis, gazdag (szórakozóhelyei vannak), stb. A két fiatal, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ugyanis egyrészt egy utcában laktak, másrészt Madison bátyjának, Mitchnek a legjobb barátja a férfi. A nő, már hosszú évek óta szerelmes belé, ráadásul olyan 4 éve majdnem össze is jöttek, de aztán a pasi visszatáncolt, ezzel hatalmas sebet ejtve a lányon.
És akkor el is érkeztünk a jelenhez, melyben Mitch épp nősülni készül, az esküvő egy előkelő szőlőskertben lesz. A menyasszony tanúja Madison, Mitché pedig Chase lesz. Így a fiatalok kénytelen együtt tölteni 4 teljes napot. Sőt, ha tudnák előre, hogy milyen szinten kénytelenek lesznek. ;o)

Megmondom őszintén, nem értem a sok hazai negatív véleményt a könyvről. Rendben, elismerem, hogy semmi extra, de ebben a műfajban nem is nagyon lehet kacifántos történetet találni. Egyszerű, kiszámítható, semmi extra, de szimpatikusak voltak a szereplők, valamint magát a történetet is izgalmasnak találtam. Az egyetlen problémám csak annyi, hogy túúúúúl rövid. Ha hosszabb lett volna, akkor tán el tudta volna érni azt az írónő, hogy azoknak is bejöjjön a történet, akiknek nem tetszett. A másik pedig a gyors, szappanoperás lezárás. Ugyanakkor szinte mindig ilyen a lezárás az ilyen sztorikban. Gyors, összecsapott, klisés, úgyhogy másra nem is számítottam.

Milyen is akkor a Vetkőzik a tanú?: kellemes, eléggé rövid romantikus-erotikus történet. Nagy extra nincs benne, de nekem tetszett. Olvasmányos, gyorsan lehet haladni vele, és tényleg olyan rövid, hogy pár óra alatt végezni lehet vele.

Kiknek ajánlom a figyelmükbe a könyvet?: nyilván a műfaj kedvelőinek. De szerintem azoknak is érdekes olvasmány lehet, akik olvasták az Obszidiánt az írónőtől, mert ez annyira más oldala neki.
__________________
Eredeti címe: Tempting the Best Man (2012.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 270
Sorozat: Gamble fivérek #1
Ára: 3499
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:

6 megjegyzés:

  1. Már akartam kérdezni, hátha tudod ... szóval az Ulpius kiadott egy csomó erotikus könyvet mostanában, és tökre egyformák a borítók. Ez direkt van, tudsz róla valamit?

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: soknak az eredeti borítója megmaradt, de ahol változtattak, hogy erotikusabb legyen, szerintem azért van, hogy hangsúlyozzák ezzel az erotikus vonulatot. Na meg a borítóval ugyebár, még jobban fel lehet hívni egy könyvre a figyelmet. Én csak azt nem szeretem, amikor ráraknak egy olyan könyvre egy erotikus borítót, ami igazából nem is erotikus, csak ezzel akarják növelni az eladását, mert most ez a menő. :oS De csak tippelek, a pontos válaszokat nem tudom. :oP

    VálaszTörlés
  3. Akkor nem sorozat ... mintha egyszer olvastam volna valahol, hogy ezek a könyvek "valami egy név" alatt futnak, igaz, hogy mindegyiket más író írja ... stb. De akkor rosszul emlékszem és nem erről volt szó.

    Én most elkezdtem behozni a lemaradásomat, mert az Ulpiusos erotikus felhozatalból szinte semmit sem olvastam, mert nem volt hozzá kedvem. De az utóbbi időben annyit szorongtam (sok elmélkedős, gondolkozós könyvet olvastam) könyveken és most olyanokat akarok amihez nem kell agy :-)))

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: Most, hogy írod, nekem is rémlik, hogy "sorozat" alá vették azokat az erotikus könyveiket, melyekben sportolók a férfi főszereplők, de ez a könyv pont nem olyan. ;o)

    Az utolsó bekezdéses részen először jót nevettem, majd hirtelen észbe kaptam, hogy milyen agyatlanul is olvasok mostanában. :oDDD

    VálaszTörlés
  5. Szerintem csak nevess rajta nyugodtan, viccnek szántam :-D

    VálaszTörlés
  6. @mayertimi: :o) Nyugi, nem vettem magamra, meg amúgy se érzem sértőnek. :o)

    VálaszTörlés