2013. december 9., hétfő

Addison Moore: Szeretni valakit

Szeretni valakit #1

Nagyon bajban vagyok ezzel a könyvvel, ugyanis számomra az egyik legjobban várt Ulpiusos megjelenésről van szó, és hatalmas lett a csalódásom. A NA nagyon bejövős műfaj lett, így már azelőtt kíváncsi voltam a Szeretni valakit-re, mielőtt megjelent volna.

Miről is szólt? Akik már olvastak pár NA könyvet, illetve pár erotikusat is, azok hasonló elemekre bukkanhatnak a kötetben. Kicsit ebből, kicsit abból, kicsit valami új, de mégis ismerős az egész.
Kendall Jordan 20 éves, másodéves bölcsészhallgató a Garrison Egyetemen. Egészen pontosan 3 héttel a kezdés előtt érkezett, hogy itt folytassa a tanulmányait. Egyenes, hosszú, fekete haja van, és totál átlagos, nőiesebb formákkal rendelkezik. Aranyos, vagány, de ami a történet szempontjából fontos: szűz.
Cruise Elton az egyetem csajozógépe. Magas, széles vállú, világoskék szemű, karamell színű hajú srác.
A két fiatal egy buliban találkozik. Olyan részletes leírást adott az írónő a srác külsejéről, hogy folyamatosan farmerban, pólóban, teniszcipőben és baseball sapkában képzeltem el őt, és majd látni fogjátok, hatalmas szélsőség lesz végül. Szóval Cruise rástartol a szűz Kendallunkra, végül úgy alakul, hogy a lány nála köt ki. Na de nem úgy (egyelőre), hanem a srác szállást ajánl neki. Aztán jön az "izgalom", Kendall totál kivetkőzik magából és megkéri Cruiset, hogy tanítsa meg a szex fortélyaira, hogy a női megfelelője lehessen az egyetemen.
Na, innentől kezdve totál elveszítettem a fonalat, mert arra számítottam, hogy majd szépen elkezdődik az oktatás, átveszik az alapoktól a dolgokat, na de ami történt! ... Eljutunk odáig a történetben, hogy az egyetem baseball sapkás csajozógépéből tanár lesz, aki Kendallt is tanítani fogja. Cruise onnantól kezdve zakóban, szemüvegben rohangál, és ő a bölcs prof, aki az asztalon döngeti a diákját, és meg se fordul a fejében, hogy ennek kirúgás lehet a vége. És mi más előadást tarthatna, mint a "Nemek közti viszony"-t. (Nem röhög!)
Miközben elkezdődik Kendall bevezetése az erotikába, naná, hogy a fiatalok rájönnek arra, hogy őket egymásnak teremtette az ég, csak hát bökkenők mindig vannak ugyebár. ...

Nagyon sok ponton megkavart az írónő, ezzel az ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit ollózgatásával. Túl sok egyediséget nem tapasztaltam a történetben.
A buliban találkozó fiatalok szituja, amikor a lány szűzike, a srác meg pont nem, ismerős azért, nem? A tanár-diák kapcsolat szintén. És akkor mindez jó sok, élvezhetetlen erotikus jelenettel megírva, meg szintén már kijárt út. Szóval maga a történet semmi extra, az erotika pedig néhol nevetséges. 
Az egyetlen jelző, amivel igazán jellemezni tudnám a történetet, az a: felszínes. Minden felszínes a történetben. A szereplők, az érzelmek, a kapcsolatok, semmi se jön át. Itt csak leírva vannak a barátok, de igazából nem azok. Csak leírva vannak az érzelmek, és hiába lesz szirupos, nem érzi az olvasó. Sőt, már zavarónak találhatja. A karakterek pedig! Á, ... térjünk akkor át rájuk.


A történet váltott nézőpontként épül fel, ami kész szerencse. Cruise-al komoly problémám nincs. Igazán nem ismerjük meg, nagyon zavaró a kettősség benne a baseball sapkás nőfaló, és a szemüveges prof közt (csak hogy ismételjem magamat), de végülis elmegy.
Viszont Kendall! Olyan szinten bugyuta (hülye) egy nő, hogy azt el se tudjátok képzelni! Cruise 17 éves húgának több esze van, mint ennek a 20-21 éves csajnak.
"Molly, nem kell lefeküdnöd valakivel ahhoz, hogy kapcsolatod legyen vele."
Mondja ezt pont az a csaj, aki ugyanezt csinálja!
"Esküszöm, olyan hosszú, mint a karom, és én azt hittem, hogy az a testi hiba. "
Többször van arra említés, hogy a srác becses testrésze akkora, mint Kendall karja. Nos nem azért, de most nézzetek már rá a karotokra! Szerintem az arányokkal sincs tisztában, nem csak a biológiával!

"– A tabletta csak egy jó hónap után kezd el hatni. Ezzel az erővel addig akár Tic-tacot is szedhetnél. Ezek szerint akkor nagynéni leszek. Mérges tekintetet vet Cruise-ra, mintha a pénisze valahogy mindhármunk sorsát megpecsételte volna."

Elmegy fogamzásgátlót felíratni, de a szentem olyan sötét, hogy azt hiszi, bevesz pár bogyót és az már véd is! Szerintem minden nőgyógyász kitér arra, amikor először írja fel a bogyót, hogy védekezni kell 1-2 hónapig máshogy is, mert nem véd azonnal. Nos, ez a tündi-bündi azt hiszi, hogy igen. No comment. :oS És 21 éves. Az meg hagyján, hogy olyan 2 hete csinálták védekezés nélkül, de a csaj már öklendezik.
És milyen cuki már, amikor beviszi Cruise a kórházba őt, eléjük toppan a doki, a csaj kijelenti, hogy terhességi tesztet akar csináltatni, Cruise elfehéredik, a díjbirkózó doki pedig egyből előkapja a repülősót. A dokik repülősóval a zsebükben rohangálnak???
"Ráadásul egy közös gyerekünk is lesz, aki az elkövetkező tizennyolc évben mindkettőnknek emlékeztetőül szolgál majd arra, hogy micsoda idióta vagyok."
Ennél a résznél pedig abba is hagytam a jegyzetelgetést már. Csak 18 évig? Utána megszűnik a gyerekük lenni, vagy mi????

És mivel NA, a lelki mizéria se maradhat ki.
Kendall anyja, a férjeit úgy cserélgeti, mint más a bugyijait, és bár a lány nem ilyen akar lenni, de azért ő akar lenni az egyetem khm-khm k*rvája, ... de mindegy. :oS
Cruise pedig. A szülei elváltak, az apja újranősült és jobb apja a másik srácnak, mint neki, na de mindegy ez is. Szóval megvan a lelki mizéria, de á *legyint*, szóra se érdemes. A fentiek alapján el tudjátok képzelni, hogy vajon ez is milyen lehet. Csak ismételni tudom: minden nagyon felületes!

Milyennek kellett volna lennie a történetnek szerintem?
Először is a karakterábrázolásra, a személyiségükre jobban rá kellett volna feküdnie az írónőnek. Hiába írta le, hogyan néznek ki, akkor se jelentek meg előttem. Színes pacák maradtak, ráadásul a lányt folyamatosan szőkeként képzeltem el, holott fekete hajú. Cruise hirtelen változása pedig, ahogy a csajozógépből prof lesz, túl szélsőséges.
Az érzelmeket is jobban kellett volna ábrázolnia. Nem elég leírni, hogy a srác így-úgy beleszeretett a csajba, el kell érnie nálam, hogy érezzem is ezt. Hiányoztak a valósághű érzelmek. 
És ha már érzelmek, lelki mizéria. Mind a két főszereplőnél kaphatott volna nagyobb hangsúlyt a problémájuk, de csak kutyafuttában oda lett vetve, hogy jaj ez a baj, és hogy kivannak ettől. Jobban bele kellett volna mélyedni ebbe, hogy úgy érezzem, tényleg probléma az egész. Most inkább úgy éreztem, mintha két fiatal bolhából csinálna elefántot, holott nyilván a szitu nem csak ennyi, de mégis így éreztem, mert nem lett elég hangsúlyos.
Az erotika pedig. Végig a történet olvasása közben nem tudtam eldönteni, hogy műfajilag ez a könyv hová is sorolható. Inkább NA vagy pedig erotikus regény? Nos, inkább az erotikus szálat érzem hangsúlyosnak, és csak utána, hogy NA.

Lényeg a lényeg, lehetett volna még min dolgoznia az írónőnek. És ha így lett volna, akkor tán a véleményem se lenne ennyire negatív, de változtatni nem tudok rajta: nem jött be.

Milyen is akkor a Szeretni valakit?: egy nagyon erotikus NA történet.

Kiknek ajánlom a figyelmükbe?:  azoknak, akik odáig vannak az NA, és az erotikus történetekért! Akikkel nem ez a helyzet, azoknak esélyük sincs arra, hogy egy kicsit is tetszeni fog nekik a történet.

Itt tudjátok megrendelni, 25% kedvezménnyel!
____________________
Eredeti címe: Someone to Love (2012.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 428
Ára: 3499
Sorozat: Someone to Love #1
Forrás: kiadó
Értékelésem:


Illusztráció:
1.

2 megjegyzés:

  1. Hát nem hoztad meg a kedvem, mármint az olvasáshoz. A poston viszont hangosan röhögtem :-D

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Amúgy nagyon sajnálom a könyvet, mert tényleg nagyon bíztam benne. :oS

    VálaszTörlés