2013. december 30., hétfő

Berg Judit: Maszat a vonaton

"Maszat nem csak a játszótéren és a kertben szokott járni. Most elutazik. Nem is akárhova: a tanyára! Először is jól fel kell pakolni, kis bőrönd, hátizsák, és persze Hóchóc sem maradhat otthon... A pályaudvaron találkoznak Sárival, és felszállnak a vonatra. A vonatozás minden percét kiélvezik, még az unalmasakat, mert azokban is van valami jó! Amikor megérkeznek, bizony van mit felfedezni. Hiszen itt él a kecske, a tehén, a ló, a macska, és mindet másért tartjuk, másmilyen a kicsinye. Végül fáradtan dőlnek az ágyba a nagy utazók, hogy másnap új kalandok várják majd őket... A legkisebbek kedvence, Maszat és barátja Sári igazi tavaszi kalanddal tér vissza."
 
Eddig kedveltem Berg Judit történeteit -mármint amiket olvastam-, Agócs Írisz rajzai pedig elvarázsoltak, de most ... hát igen, nem vagyok valami elégedett.
Ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben, a két történetet olvasva:
- Maszat egyedül utazik a vonattal? Hol vannak a szülei? Miért nincsenek belevéve a történetbe? Még a végén világgá indul minden 4 éves, mert Maszat is egyedül utazott.
- a kalauz meg, mit ne mondjak "gyönyörűen" volt ábrázolva. Ezek után nem csodálkozom majd, ha a gyerekek nem fogják felismerni a kalauzt, mert egy rövid lábú, hatalmas altestű, lapátfülű MÁV alkalmazottra fognak számítani.
- a tehenet látva a Milka reklám jutott eszembe, a lila boci. Bár itt fekete-szürke foltos volt, de mégis egyből a lila boci jutott eszembe.
- aztán amikor kiderül, hogy Hóchóc pulcsija gyapjúból készült, az első gondolatom az volt, hogy tuti a rajzot nézve a gyerek első kérdése az lesz: na de a juh fehér, a pulcsi meg piros, akkor ez hogy is jött össze? És magyarázd meg. ;o)

_______________
Kiadta: Pozsonyi Pagony Kft. (2012.)
Oldalszám: 48
Ára: 1680

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése