2013. december 9., hétfő

Nicole Jordan: A csábítás művésze

Édenkert #2

Imádom a történelmi romantikus regényeket! Olyan hangulatuk van, és annyira mások, mint a "sima" romantikában bővelkedő történetek! Szeretek visszautazni a múltba velük, amikor a nők még nők voltak, a férfiak pedig nem attól férfiak, hogy kikötözték a nőket és korbácsot tartottak az éjjeli szekrényükben. Amikor még nem attól volt férfias egy férfi, hogy mekkorára duzzasztotta az izmait, hanem a kisugárzása számított, és a személyisége. Persze nem bántom a mai korban játszódó romantikus történeteket sem, mert kedvelem ezeket is, de a történelmi romantikusok akkor is történelmi romantikusok, és egyedi hangulatuk van.
Nicole Jordan neve pedig, számomra garancia arra, hogy egy könnyed, habos-babos, romantikus történelmi regényhez lesz szerencsém, ha kézbe veszem valamely könyvét. Biztos voltam abban, hogy A csábítás művészében se fogok csalódni. Így is lett.

Christopher, Thorne vikomtja. Híres vagy épp hírhedt élvhajhász, aki körül donganak a nők, ő pedig nem veti meg a testi gyönyöröket. Magas, atlétatermetű, széles vállú, erős hátú, keskeny csípőjű férfi, a kor szexszimbóluma, ha úgy tetszik. Homokszőke haja van, mogyoróbarna szemekkel, szögletes állal és olyan huncut bájjal van megáldva, hogy a nők térde rogyadozik a láttára. Az apja már évek óta rá akarja venni a nősülésre, mert hát örökösre szükség lenne, de a férfi menekül az eskü elől.
Mindenki úgy tudja, hogy a  Külügyminisztériumnak dolgozik, de igazából egy titkos rend, a Kard Őrzőinek tagja. A Rend tagjai arra esküdtek fel, hogy harcolnak a zsarnokság ellen, az emberiség javáért dolgoznak, vagyis amolyan "modern" kori zsoldos katonák.

"Most azonban, amikor így látta őt, mindjárt megértette, miért tartják Thorne-t a nők ördögének: mert olyan bűnre csábítóan gyönyörű." 

A történet 1814-ben veszi kezdetét Londonban -az előszóval-, méghozzá egyből egy heves ágyjelenettel. Az írónő nem lacafacázott, a férfi főszereplőnk benne is van már az első oldalon a csábítás művészetében.
Az előszó fontossága abban rejlik, hogy meggyilkolják Thorne barátját, Nathanielt, aki szintén a Rend tagja volt.
A cselekmény egy évvel később folytatódik. Thorne egy szigeten él, ahol felbukkan Diana Sheridan és az unokatestvére, Amy. Amy nem más, mint Nathaniel 19 éves húga, akinek a gyámja, Thorne lett. Az olvasó juthatna arra a következtetésre, hogy Amy és Thorne közt fog romantikus kapcsolat szövődni, de gyorsan ennek elébe vágok, ugyanis Diana lesz az a hölgy.

Diana Sheridan 24 éves. Elefántcsontszínű bőre van, hosszú, dús, fekete hajjal, sötét szemmel és nagyon nőies formákkal. Festőművész, aki élete nagy lehetősége előtt áll. Nathaniel szülei nevelték fel, miután árvaságra jutott, de 6 évvel ezelőtt botrányba keveredett, és a Társaság kivetette magából. Azóta a fiatal nő vénkisasszonyként él, és nem sok reménye van arra, hogy bárki is valaha megkéri a kezét. Most azért utaztak Thorne-hoz, hogy megkérje a férfit, segítsen neki Amyt bevezetni a Társaságba, mert egy hozományvadász teljesen magába bolondította.
Diana és Thorne első találkozása, elég erotikusra sikeredik, és ez végig kíséri az egész kapcsolatukat. A fiatalok első látásra vonzódnak egymáshoz, de próbálják ezt leküzdeni magukban. Aztán a férfi kitalálja, játsszák meg, hogy eljegyezték egymást. Ezzel Dianat visszafogadná a Társaság, jobban tudna segíteni Amynek megfelelő férjet találni, tán a karrierjének is jót tenne, valamint róla is leszállna az apja. Igen ám, de ahogy telik az idő, Thorne már nem viszolyog annyira a házasság gondolatától. ...

"– Az apám küldte? – rivallt rá Thorne. – Ha igen, akkor mondja meg neki, hogy nem áll szándékomban nőül venni önt.
– Tessééék? – pislogott a lány.
– Az a fiatal hölgy, aki utoljára meztelenül látott engem, azt állította, hogy kompromittáltam, és ragaszkodott hozzá, hogy vegyem feleségül. Ha ez a célja, édesem, rögtön sarkon is fordulhat, és elhordhatja az irháját."

A történet nem csak Diana és Thorne romantikus, és néhol elég erotikus egymásra találásáról szól. A Kard Őrzői, Nathaniel gyilkosának nyomába erednek. Vajon ki, és miért gyilkolta meg a férfit? Erre a kérdésre is választ kaphatunk.
Természetesen Amy is kapott egy kisebb mellékszálat a történetben. Az ő sorsának is pont kerül a végére. Vajon a hozományvadász eléri a célját, vagy pedig a fiatal lány beleszeret másba? Olvastam volna az ő rövid kis szálát bővebben is, akár egy külön kötetben, de ezt megoldotta az írónő ebben a részben.

Olvasva az erotikus jeleneteket, egyből eszembe jutottak a mostanság nagy divatnak örvendő, mai erotikus regények ilyen jelenetei, és hatalmas a különbség a kettő közt. Míg azokat olvasva többnyire (vannak kivételek természetesen, ettől függetlenül!) azt lehet érezni, hogy csak a vágy van, a történelmi romantikus történeteknél, tartalom van az erotika mögött, és ez az, ami megkülönbözteti az ilyen jeleneteket, azoktól a jelenetektől. Itt is volt nagy hevesség, simán felvehetné az írónő a versenyt, bármely mai erotikus regényt író szerzővel ilyen téren, de mégis más volt az egész.

Valamint arra is gondoltam az olvasása közben, hogy vajon mit szólt volna egy hölgy 1815-ben, ha a kezébe adták volna ezt a könyvet? Pironkodott volna, vagy pedig meg se kottyant volna neki? ;o)

Milyen is akkor A csábítás művésze?: egy könnyed, erotikusabb, történelmi romantikus regény, ami a 19. század elején játszódik. Nem csak a romantikáról szól a történet, vannak mellékszálak, amik még érdekesebbé, izgalmasabbá teszik. Nagyon olvasmányos, nagyon kellemes, ebben a műfajban, így ahogy van, tökéletesnek mondanám. Egy kicsit hosszabb lett tán, mint amilyennek lennie kellett volna szerintem, de csillagos ötös.

Kiknek a figyelmébe is ajánlom?: nos, akik kedvelik ezt a műfajt, azoknak egyszerűen kihagyhatatlan! Akik pedig ismerkedni szeretnének vele, azoknak pedig bátran ajánlom a figyelmükbe. És bár sorozatról van szó -ez annak a második kötete-, a cselekmény nem folytatásos, hanem különálló, szóval bátran lehet akár ezzel is kezdeni, mint ahogy pl. én is tettem. ;o)
az Édenkert sorozat
Kövessétek a Victoria Kiadót a Facebookon!
_________________
Eredeti címe: Lord of Seduction (2004.)
Kiadta: Victoria Kiadó (2013.)
Sorozat: Édenkert #2
Forrás: kiadó
Értékelésem: 


illusztráció:
1., 2.

A regényről még itt olvashattok:

12/09. Könyvesem
12/11. Magnolia
12/13. Insane Life

Nyereményjáték:

Ne hagyjátok ki a lehetőséget, most nyerhettek 3 példányt a kötetből!
 a Rafflecopter giveaway

2 megjegyzés:

  1. Érdekes amennyire szeretem filmen ezeket a történeteket (történelmi romantikus) annyira semmit sem olvastam még közülük. Valahogy nem találtunk egymásra ezidáig. De teszek majd egy próbát velük ;)

    VálaszTörlés