2013. december 30., hétfő

Marék Veronika: Boribon házikója

"Boribon elhatározza, hogy házikót épít. Először pokróccal leteríti az asztalt, aztán bevisz mindent, ami fontos neki. Csakhogy hamarosan vendégek érkeznek: Bence és Szuszi. És a sok minden mellé már nem férnek be a kuckóba! Ráadásul este el is kell pakolni a kuckót. De nem baj, hiszen másnap újra lehet építeni! - Marék Veronika új Boribon könyve megint a legkisebbek egyik fontos alaptémáját járja körbe. Az egyszerű, letisztult mese jelentése épp olyan többrétű, amilyen sok mindent jelent és jelentett mindannyiunknak egy tökéletes kis kuckó. Hiszen melyik kisgyerek ne azonosulna a kuckót, búvóhelyet, saját kis teret építő Boribonnal? A konfliktus átlátható megoldása pedig megnyugtató erejű a bölcsis-ovis hallgatóknak."

Egyetértek a fülszöveggel: melyik kisgyerek ne szeretne, egy saját kis kuckót? Egy időben a Gyerkőcöm, rendszeresen ilyen-olyan sátrat épített magának, ami csak az ő kis házikója volt. Felépítette, berendezte, ebédet főzött, aludt benne, majd amikor megkért, hogy látogassam meg, akkor kártyavárként omlott rám az építménye. ;o)
Emiatt vettem ki ezt a könyvecskét a könyvtárból. Sikert arattam vele. Másnap újra ott feküdhettem, egy kupac rám dőlt takaró alatt. :oP
_____________
Kiadta: Pozsonyi Pagony Kft. (2012.)
Oldalszám: 38
Ára: 1590

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése