2013. augusztus 16., péntek

Christina Lauren: Gyönyörű rohadék

Az már nem újdonság, hogy mostanság a romantikus-erotikus regények kiadása, olvasása a "divat" kis hazánkban. Ez kb. ugyanaz a hullám, mint amikor sorra jelentek meg a varázslós, vámpíros könyvek. Most az a menő, ha mindenki-mindenkivel kufircol, segédeszközöket vetnek be és feszegetik a határokat a szerzők. Szerintem ezzel nincs semmi baj. Az már jobban zavar, hogy a történetek egy kaptafára épülnek, csak más nevekkel, más helyszínen és egy picit más cselekménnyel, hogy azért még se legyen már akkora a hasonlóság. 
Vágyom az egyediségre a műfajban. Valami újra, ami más, mint a többi. Amiben nem a 120. brazil szappanoperát olvashatom, megalázott nőkről, vadállat, gazdag pasikról, hatalomról, szuper járgányokról, szexuális erőszakról, zaklatásról, lelki problémákról, önmagunk elől való menekülésről.
A Gyönyörű rohadék ezt ígérte. Már maga a címe is felkeltette az érdeklődésemet, aztán a kiadója is, akikről a mai napig nem tudok semmit, csak annyit, hogy ez az első kiadványuk. Végül jöttek az első vélemények és nem voltak ám negatívak. Így bátran vágtam bele, reménnyel. DE: már az első oldalakon éreztem, hogy nincs itt minden a helyén.

A történetet pár mondatban össze lehet foglalni: a főszereplőnk a családi vállalkozásban dolgozik, nagymenő, szexi pasi (természetesen). A csaj pedig az asszisztense, aki (természetesen) remekül végzi a munkáját.
Poén nincs a történetben: összejönnek, kufircolnak mindenhol, néhol kicsit nyavajognak, hogy ez így még se helyes, meg jaj Istenem most mi lesz, mert hát mégis az asszisztensem, meg jaj, mégis csak a főnököm és mi van, ha úgy jön le másoknak, hogy a f.rkán, jaj Istenem, dehogy azon, ... a hátán akarok feljutni a magasba, ... de meglepetést nem fog okozni a vége.

Kiverte a biztosítékot nálam a történet a trágársággal (azért ennek is van egy határa, ebben pedig túl sok volt belőle), és azzal, hogy a szereplők nem lacafacáztak, utálták egymást, mégis az első oldalakon egymásnak estek. Nem jött be. Túl gyors volt, túl merev, túl nyers. Vágytam egy kis romantikára, ha már ennyire pozitívan kezdtem neki. Nem csillagfényes éjszakára, meg gyertyafényes vacsorára, de vágytam arra, hogy azért pár oldalon keresztül húzzák egymás agyát és jobban átjön a szenvedély. Ehelyett azt éreztem, hogy a két szereplő utálja egymást, ugyanakkor vonzódnak is egymáshoz, majd engednek a vágyaiknak azonnal, csak úgy "ukmukfuk". Ráadásul elég nevetségesnek tartom, hogy a pasi folyamatosan leszakította a csajról a bugyiját, mint valami vadállat, aki olyan szinten nem bír magával, hogy szakítania kell. Az első alkalommal még elment, de a harmadiknál már szánalmas volt az egész.
Összességében nézve viszont, ha azt nézem milyen könyvekhez volt ebben a műfajban szerencsém az utóbbi időkben (All in, Pokoli erény, A rabul ejtett szűz, Élvezd a vaníliát), akkor tán ez a legjobb. De még így is csak közepes. A karakterek nincsenek kidolgozva, a cselekmény a szexen kívül nem sok, a szexjelenetek se valami nagy számok. Amolyan egyszer olvashatós. Elment, de holnap már semmire se fogok emlékezni belőle.
Amúgy a szerző egy szerzőpárost takar, két barátnőt: Christinat és Laurent. A történet blog formájában vette kezdetét, de aztán a sikert látva, kiadásra is került.

_________________
Eredeti címe: Beautiful Bastard (2013.)
Kiadta: Lilith Könyvek (2013.)
Oldalszám: 300
Sorozat: Gyönyörű rohadék #1
Ára: 3295
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:




4 megjegyzés:

  1. Nekem is tökre felkeltette az érdeklődésem és ahhoz képest nagy csalódás volt. Többet vártam.
    Ezt egyébként láttad már?
    http://lilithkonyvek.hu/?product=gyonyoru-idegen

    VálaszTörlés
  2. @Johanna.. De jó, hogy nem vagyok egyedül! Folyamatosan pozitív véleményekbe botlok róla, ilyenkor meg olyan érzésem van, mintha gubanc lenne velem, amiért nekem nem jött be. :oP
    Igen láttam, de engem totál nem mozgatott meg. Téged?

    VálaszTörlés
  3. Nem igazán miért szeretik mások. Nekem olyan... üres(?) volt.
    Nem hiszem hogy felkerül a listámra.:)

    VálaszTörlés
  4. @Johanna.: Nekem meg olyan nyers volt, olyan ukmukfuk. Egyik oldalon még azt olvasom, hogy utálják egymást, a másikon meg már tépi a pasi a bugyit. Legalább lett volna egy kis lájtos átvezetés, de olyan hirtelen és gyorsan vágtak bele, hogy csak döbbenten ültem a fotelomban azon morfondírozva, hogy ez így nagyon gáz és nagyon nem tetszős.

    VálaszTörlés