2013. augusztus 21., szerda

Robert Langdon visszatér

És ezúttal Dante, Isteni színjátékának nyomába ered. Rejtélyes kódok, Velence, Firenze, többek közt ez vár a professzorra.


A Goodreads-en eddig elég vegyes fogadtatást kapott a történet. A mai napig több, mint 60.000 értékelés alapján 3.65-ös. Azért ez nem olyan rossz szerintem. ;o) Főleg, hogy csak május közepén jelent meg.

Hazai várható megjelenése: szep. második fele
Kiadja: GABO Kiadó
Oldalszám: 656
Ára: 3990

„Keressetek és találtok.”
"Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak.
Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről.
Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek – szobroknak, festményeknek és épületeknek – mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt…

A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig."
_____________
Illusztráció forrása: Goodreads

2 megjegyzés: