2012. március 14., szerda

"Waiting On" Wednesday (1.)

Kb. úgy 2 napja eléggé belevetettem magamat a külföldi könyves blogok böngészgetésébe. Első körben kicsit furcsának találtam, hogy szinte minden második oldalon ugyanazok a rovatok tűntek fel, amolyan "pattan a labda, elkapom, tovább dobom" elveként, de aztán egy idő után azon kaptam magamat, hogy tetszenek ezek a rovatok, így a közeljövőben néhányat itt is rendszeresíteni fogok. :o)

És íme akkor az első, mert bizony ma van a napja: "Waiting On" Wednesday
Ez amolyan várható megjelenéses rovat. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése az ötletgazda blogbejegyzéséhez.

Laini Taylor: Füst és Csont
leánya


Eredeti címe: Daughter of 
Smoke and Bone

Várható megjelenés:
május 7.
Ára:
3490
Oldalszám:
432
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kategória:
Ifjúsági irodalom
"Laini Taylor, a sikeres fantasy szerző új vizekre evez legújabb trilógiájával, és ha hinni lehet a neves amerikai újságok recenzorainak, ez lehet az írónő eddigi legnagyobb sikere. Úgy tűnik, beigazolódnak e feltevések, hiszen a könyvet a New York Times beválasztotta a 2011. legfontosabb könyvei közé gyerek/ifjúsági kategóriában (összesen 5 könyv szerepelt a listán), a megfilmesítési jogokat, pedig a Universal Stúdió vásárolta meg. A Wall Street Journal új Harry Potterként emlegeti, a folytatás pedig már készül
Így kezdődik a 17 Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, "Remény"?
Lainie Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül."

Az Alexandra várható megjelenései között bukkantam a könyvre és ami először szemet szúrt, az a "trilógia", "legfontosabb", "új Harry Potter" szavak voltak. Több se kellett, hogy gyorsan rávessem  magamat a fülszövegre és igen, ez a könyv nekem nagyon kell!
Remélem, hogy nem csak a beharangozója jó, aztán a könyvben majd csalódok, mint pl. a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei esetében.
Az írónőnek már jelent meg egy regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, Csókra várva címmel.

Te mely könyv megjelenését várod? 

ITT pedig megnézhetitek, hogy más hazai könyves bloggerek mely könyv/könyvek megjelenéseit várják!

15 megjegyzés:

  1. This Book looks really good thank you for sharing!

    VálaszTörlés
  2. I look forward to the appearance of Hungarian. :o)

    VálaszTörlés
  3. Fannival (FantYAstic_Volumes) pont ezen filózunk, hogy meghonosítjuk ezeket a rovatokat. Örülök, hogy alkalmazod a blogodban:)
    Én mire várok a legjobban? A Starcrossed magyar megjelenésére:)
    @kellyolvas

    VálaszTörlés
  4. Hát, nem tudom, engem nem hozott lázba ez a könyv.:) Viszont még nem hallottam róla, úgyhogy tök jó, hogy említést tettél róla!
    Mintha kicsit sokszor írnák különböző könyvekre, hogy új Harry Potter, vagy HP után az új sikerkönyv meg ilyesmi, ezért az ilyenekre már fel sem figyelek..:)

    VálaszTörlés
  5. Én is megvizsgálgattam a rovatokat, amikor az új blogot megnyitottam, és kedvelem a külföldi rovatokat, bár szerintem jó lenne magyar rovatcímet adni, meg újakat is kitalálni. Top ten tuesdayt akarsz? Azt én felvettem a rovataim közé, de még nem kristályozódott, milyen formában csináljam... Úgy lenne értelme, ha lenne pár blog, ami ugyanabban a témában ír. Még milyeneket tervezel?
    Akár privátban is lelevelezhetnénk a molyon, hátha több egyezés van a terveink között :)

    VálaszTörlés
  6. @kellyolvas: én személy szerint örülnék a meghonosításoknak és kíváncsi lennék rá, hogy miket vennétek át. :o) Ahogy megfigyeltem, a legtöbb blogost ez a várólistás rovat, a TOP10-es, a postaládás mozgatja meg. :o) Te hogy látod?

    @sajtosrolo: hát igen, a HP-hez hasonlítani egy várható könyvet jó reklám. Nálam is nyert. ;o)

    @Borostyán: Úgy tűnik. Elviekben május 7-10. között várható a megjelenése.

    @zenka: igen, agyalgattam én is rajta, hogy az egész magyarosítva legyen, magyar címmel, új "feladatokkal" vagy pedig kövesse az ötletgazdát teljesen. Gondolok arra, hogy pl. a Top10-esnél az általa feladott kritérium szerint legyen a lista összeszedve vagy pedig újonnan kitalált és úgy, csak az ötletet átvenni. Nem tudom, ezen a téren nem sikerült még döntenem, hogy lenne a legjobb. Végül a bejegyzés publikálásakor úgy csináltam, hogy a cím maradt az eredeti, de a képre azt írtam, amilyen címet adtam neki "magyarosítva". :o)
    Amiket tervezek, az
    - Musing Monday
    - Top10 Tuesday
    - Waiting On Wednesday
    - In My Mailbox
    Még agyalgatok "The Friday 56"-on, de lehet hogy hosszabb távon elmenne a kedvem tőle, nem tudom. :o)
    És te?

    VálaszTörlés
  7. A Musing Mondayt nem is ismerem, és a Friday 56 az mi? ... :D
    A waiting on wednesday nekem simán csak újdonságok kategória lesz, és nem is szeretném minden héten írni.
    az In my Mailbox meg esélytelen, mert nem veszek annyi könyvet.
    Azért kérdeztem a Top ten-re rá, mert én hetente azt sem szeretném írni, és szeretnék a régiekből válogatni vagy új listákat írni - nem tudom, még nem döntöttem el, hogy a hivatalos játékba kapcsolódjak bele, vagy a magam módján csináljam. Meg ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy más is átvegye, ha szeretné, na most nem tudom ki szeretne még listázni, de mi lesz ha mondjuk négyen négyféle listát gyártunk? Igazából az is szórakoztató, én mindenkiére kíváncsi leszek... végülis most csak filozofálgatok itt, de kíváncsi vagyok ám a véleményedre.
    Én igazából saját rovatokat gyártottam, meg még fogok is, nem tudom, hogy naphoz kötöm-e őket, még kiderül. Amit még a külföldi blogokról néztem, az a " beszéljünk róla kat" lesz, azt egyébként is csináltam, csak nem volt külön kategóriája, meg ezt a Top tent akarom, - csak mondom, még nem nagyon tudom, milyen formában- , igazából kitaláltam 12-14 dolgot, de még csiszolgatok rajtuk, mert egy az egyben nem akarom lemásolni a külföldi blog sémát, leginkább azért mert önfejű vagyok és szeretem a magam feje után járni, úgy jobban a magaménak érzem a blogom.

    VálaszTörlés
  8. @zenka:
    Ez a Musing Monday kitalálójának utolsó ilyen posztja:
    http://shouldbereading.wordpress.com/2012/03/12/musing-mondays-mar-12/
    Ez meg a pénteki:
    http://fredasvoice.blogspot.com/2012/03/friday-56_08.html
    Bár ez hosszabb távon szerintem uncsi tud lenni.
    A Top10-el kapcsolatban én is ezen agyaltam, mindenesetre amíg időm engedi, addig hetente tervezem.
    Az In My Mailbox meg havonta 1X, sűrűbben nem nagyon lenne értelme, így is lehet, hogy lesz olyan hónap, hogy nem tudok miről írni majd.
    Szerintem túl sok ilyen rovatot se jó létrehozni, mert unalmassá válnak és azokkal lesz tele a blog.
    Az meg, hogy hány lista van, engem nem nagyon érdekel, meg az se, hogy ki kiét veszi át kiét nem, egyáltalán átveszi-e. Őszintén szólva nem is foglalkoztam azzal, hogy bárki követné is-e a listámat, én csak szeretném ide is áthozni ezeket és ennyi. Ha valaki követi követi, ha nem, akkor nem, ha másét, akkor másét, nem ez a lényege szerintem hanem az, hogy kicsit más oldalról is megismerhetnek akik ide járnak. Tán olyan dolgok is sorra kerülnek, amik amúgy csak könyves beszámolókból nem derültek volna ki. Na meg tetszenek. :o)

    VálaszTörlés
  9. Aha, értem. Végülis az nyilvánvaló, hogy senki nem azért írja, hogy átvegyék, csak ugye külföldön az a jó benne, hogy mindenki tud viszonyítani a másikéhoz. Ez persze nálunk szerintem nem is működne rendesen. De akkor jól értem, most bekapcsolódsz az aktuális játékba a blogoddal, vagy válogatsz közülük, mint én?
    Jajj, hát én tuti, hogy olvasni foglak amúgy :D Abban is egyetértünk, hogy a túl sok nem jó.

    VálaszTörlés
  10. Folyamatban van, hogy csinálunk egy eseményt rá a molyon és kitárgyalhatjuk milyen rovatokat vegyünk fel, mi legyen a neve stb. És a bejegyzés alá kitennénk azokat az oldalakat, ahol hasonló post szerepel, így növelhetjük is egymás forgalmát. Ami nálam már megy, az A postás csenget meg a Borító extra. Amit szeretnék meghonosítani a Waiting on Wednesday-en kívül: Top Ten ...(valamelyik nap), Sorozat-szerelem - vagy hasonló cím(valamelyik nap) My book boyfriend, Blogger interjú stb.
    Nem kötelező minden héten minden rovatba írni, az azért lehetetlen, de valamilyen keretbe foglalva élvezetesebb lennének ezek a postok.

    VálaszTörlés
  11. Kelly, akkor nagyon várom az eseményt, mert szerintem is jó lenne valami átfogó dolgot kitalálni, és nekem így tökéletes lenne, hogy nem köt. a hetente megjelenés, kíváncsi vagyok, hányan vennénk részt benne. Meg így tudnám alakítgatni a blogomat is, szerintem jó lenne ezt együtt az érdeklődőkkel megbeszélni, egyáltalán megnézni a többiek vevők-e a dologra. Na, szóval várom a dolgot, mert kíváncsi vagyok rá :)

    VálaszTörlés
  12. @zenka: nekem az is tetszik ebben az egészben, hogy egyfajta átfogást éreztem a külföldi blogoknál. Mintha ezek a játékok összekötnék, egységesítenék őket. Izgalmas volt olvasni ahogy egyik blogról haladtam a másikra, elindultam pl. Amerikából és a végén azt vettem észre, hogy az az a blogger akinek az oldalánál tartok épp, Indonéziából ír. Mintha egységesítették volna ezzel a világot. :o) De ne nevess ki, szerintem ez klassz dolog. :oP
    Valahol az is bennem van, hogyha pl. a Top10-esnél bedobnának egy olyan témát, hogy Top10 sci-fi (lehet volt már, nem tudom), akkor nem tudnék erről mit írni, mert ez a műfaj távol áll tőlem. Szóval ilyen szemszögből nézve tán egyszerűbb ha pl. én találnám ki hogy épp miről írok listát. De ha az előbbi gondolatmeneten megyek végig, hogy tetszett az egyesítés, akkor pont az ellenkezőjét csinálom, különülök, különülünk. És szerintem pont az lenne a jó, ha egyre többen tudnánk mi is bekapcsolódni a már létrehozott szálakba, egy még nagyobb közösség tagjai lenni. Persze nyilván ez nem olyan egyszerű, visszaolvasgatva volt olyan téma, amit egyszerűen nem tudtam felfogni, nem értettem, hogy mit is akarnak, egyszerűen nem tudtam lefordítani, magyarosítani és elég rossz érzés volt, de ez csak rutin kérdése szerintem.
    Na de akkor válaszolva a kérdésedre, igen, úgy tervezem, hogy bekapcsolódok az aktuális játékukba. De ha esetleg olyan téma van, amiről nem tudnék mit írni, akkor persze bejöhet a B.) verzió, hogy vagy kitalálok arra a hétre pótolva valamit vagy ha a magyar blogokban elindulnak és megtetszik valakinek a heti mizéje, akkor azon a héten azzal pótolva, ezt még nem tudom. Majd ha olyan szituációba kerülök, akkor megoldom. :o)

    @kellyolvas: ha úgy nézzük, az In My Mailbox sok blogban szerepel, csak máshogy. A hóvégi összefoglalók, stb. Nálam is volt már ilyen, most csak kap egy külön bejegyzést, más körítéssel.
    A blogger interjúkat láttam 1-2 blogban, de nem mélyültem beléjük, ez olyan, mint Lobonak volt a freeblogon, nem?
    Mi ez a My book boyfrend? Ezt is láttam pár oldalon, de nem olvastam beléjük még, így nem tudom miről is szól, mi a lényege.

    VálaszTörlés
  13. My book boyfriend: nálam elég gyakori, hogy igen megkedvelem az aktuális főhőst. Ezekben a bejegyzésekben megszemélyesítik fotókkal az illetőt, kiírják a legjobb idézeteket tőlük, vagyis tulajdonképpen bemutatják. Nagyon is lehetséges, hogy épp ezek alapján akar majd az olvasó hozzájutni a könyvhöz.
    Igen, a Lobo féle interjúkra gondoltam:) Szívesen kérdezgetném a kedvenc bloggereimet:) És tervezek kedvenc blogos írókkal is beszélgetést, egészen jó irományokat találok a blogokon, érdemes őket népszerűsíteni.

    VálaszTörlés
  14. @kellyolvas: köszi, most már ezt is tudom. :o)Engem egyik se ösztönzött írásra (nem olyan sűrűn fordul elő, hogy annyira odáig lennék egy főhősért, hogy ihaj-csuhaj. Interjúírás meg nem az én műfajom), de olvasni szívesen olvasnék róla, szóval hajrá. :o)

    VálaszTörlés