2012. március 19., hétfő

Berg Judit: Maszat játszik

Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft. (2009.)
Oldalszám: 48
Ára: 1680 Ft
Az írónő
honlapja

Berg Judit nevébe egyre többször botlok, így úgy éreztem eljött az ideje annak is, hogy próbát tegyek az egyik mesekönyvével. Gyerkőcöm életkorából kifolyólag, na meg Agócs Írisz nevének a megpillantásakor (mert nagyon szeretem ám az illusztrátor munkáit) azonnal a Maszat játszik mellett döntöttem. Utólag jöttem rá, hogy jól is tettem, mivel ez a Maszat sorozat első része.

Na de ki is Maszat? Rápillantva a borítóra, a választ gondolom azonnal sejtitek, ő lenne a lovacskán csücsülő kisfiú. Életkorára rájönni nem tudtam, de olyan 2-4 évesnek tippelném. Ezt erősíti meg az is, hogy a kiadója 2-5 éves gyerekeknek ajánlja a könyvet.
Az illusztrátor
oldala
Visszatérve Maszatra. Maszat olyan, mint sok más kisfiú. Motorral közlekedik, szeret homokozni, hintázni, bizony néha rájön az irigység és persze van egy kedvenc nyunyója is (szabad fordításban érsd.: plüss, stb., amit cipel maga után állandóan. Mint a TV macinak a Paprika Jancsi.), Hóchóc.
Ebben a kis piros kötetben 2 mese található. Az egyikben az írónő arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy nem szép dolog irigykedni, a másikban meg a zöldségekre. Nekem a második azonnal a kedvencem lett, már csak amiatt is, mert a zöldségek nevével Gyerkőcömmel mindig hadilábon állunk, de Berg Juditnak sikerült érdekesen beleszőni az informálást a meséjébe.
Az illusztrációk meg. *nagy sóhaj* Elég csak a név szerintem: Agócs Írisz. Imádom a rajzait!

Kép forrása

2 megjegyzés: