2012. február 1., szerda

Januári összegzés

Ebben a hónapban aztán nem halmoztalak el titeket a bejegyzésekkel, még sose írtam ilyen keveset, csak még anno 2009. októberében a Könyvfalókban.
A január valahogy egész végig a "semmihez sincs kedvem, csak bambulni" jegyében telt, fogalmam sincs, hogy mi volt (meg még kicsit van is velem, de mivel ez már a második bejegyzés aminek nekiállok- az első még a decemberi összefoglaló volt- határozottan fejlődök) velem, ennyire azért nem szokott elhúzódni az év eleji punnyadtság, de úgy látszik, ennek most jött el az ideje.

Amikről januárban írtam

Szórakoztató irodalom


Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei: A történet nagyon jól indult, faltam, teljes egészében úgy éreztem, hogy bár annak ellenére, hogy kicsit meseszerű dolgokról olvasunk, látni lehet a mögötte levő valóságot. Aztán egyszer csak azon kaptam magamat, hogy már egy mesét olvasok és egyszerűen nem tudtam helyre tenni magamban és még most sem tudom.
Andrew Davidson: A vízköpő: Igazán felejthetetlennek nem tartom A vízköpőt, már csak azért sem, mert annyira részletesen már nem is tudom feleleveníteni a történteket, de az érzés még mindig bennem él, amit az olvasása közben éreztem. A kezdeti értetlenkedést, "mi a fene ez?", majd a döbbenetet amikor megértettem és a kellemes, ugyanakkor jeges borzongást, ami úrrá lett rajtam Marianne történeteit olvasva. Egy különleges, egyáltalán nem mindennapi szerelmi történetnek tartom.

Erotikus

26 éjszaka- Erotikus kalandok: Mire számítottam? 26 éjszaka lepedőakrobata mutatványainak az ecsetelgetésére. Mit kaptam? Egy unalmas, nevetséges és szánalmas történetet.

Ifjúsági irodalom


Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2.: A molyos angyalkámtól kaptam Karácsonyra A Szent Johanna gimi második részét, sikerült tökéletesen választania. :oP
Simone Elkeles: Tökéletes kémia: Imádtam, faltam minden sorát. Izgalmas, akciódús és nagyon romantikus, persze az ifjúsági irodalom kategóriájának megfelelően.
Kerstin Gier: Zafírkék: Aki olvasta az első részt, ne hagyja ki a másodikat sem! Aki pedig még nem olvasta a Rubinvöröst és szereti az ifjúsági irodalmat, az ne hagyja ki, nagyon jól fog szórakozni!

Romantikus


Fábián Janka: Emma szerelme: Úgy ahogy van, nagyon tetszett! A korábrázolás, a karakterek, a cselekményfelépítés, minden. Az meg csak dobott rajta, hogy 44 évet ölel át. Tetszett, hogy bár igazán az Emmával történtek vannak a középpontban, de szerepet kaptak a születése előtti történtek is. Így olyan volt, mintha Emma az olvasókkal együtt, amolyan "közös" gyermek lenne, hisz "ott voltunk" már a fogantatása előtt, sőt, a fogantatásakor, a szemünk előtt cseperedett fel, lett édesanya. Szorítottam a boldogságáért, tördeltem érte a kezemet, amikor kellett.

Mivel januárban nem vettem könyvet, így íme, amiket januárban kölcsön kaptam, illetve a könyvtárból vettem ki, szóval hamarosan ezekről is írni fogok:


Blogéletet tekintve mivel nem voltam épp aktív, semmi extráról nem tudok beszámolni, max. arról, hogy kisebb változtatásokat vettem tervbe, amikről itt olvashattok (Pötyögések).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése