2012. február 7., kedd

Thomas- Mozdonyok nagykönyve

Eredeti címe: Thomas the Tank Engine-
The Big Book of Engines (2011.)
Kiadó: Egmont Kiadó (2011.)
Oldalszám: 96
Ára: 2.999 Ft
"Tudtad?
- Gordon egyszer ellátogatott a londoni King's Cross állomásra
- James fékvezetékét átmenetileg cipőfűzővel rögzítették
- Thomas víztartályába egy alkalommal hal került.
Ebben a csodás könyvben, mely egyetlen igazi Thomas-rajongó polcáról sem hiányozhat, minden fontos adatot megtalálsz Thomasról és barátairól, Sodor-szigetről a mozdonyoktól a teherautókig, a daruktól a buszokig. Lépj hát be Thomas és barátai színes világába!"
Már említettem, hogy Gyerkőcöm Thomas mániás, de olyan szinten, hogy ezt a könyvet minden esti elalvás előtt elő kell venni, hogy játszunk vele. A játék lényege pedig az, hogy rámutat egy vonatra és nekem pedig ki kéne találnom, hogy hívják. És persze ha nem tudom, akkor kapok egy felháborodott "Anya! Nem!" kitörést és kb. olyan szemekkel néz rám, mintha agyontapostam volna egy bogarat, ami nálunk nagy bűn ám, mert mi a bogarakat is szeretjük (mármint csak ő, na de ha ő szeret valamit, kénytelen vagyok én is szeretni, ez az anyák sorsa). Szóval ott tartottam, hogy minden este vonatok nevét magolom és mondom vissza a tanár bácsinak, aki "sajna" napról napra egyre többet ismer fel, ergo egyre többet kéne nekem is tudnom.
Jelenleg 54 vonatnál tart.
Én? ... Még szerencse, hogy a képek alá le van írva, hogy ki-kicsoda. :oP

A könyvre visszatérve, egy barátunk Jézuskája hozta a Gyerkőcömnek, aki persze amint meglátta, dobott egy hátast, "Hűűűűű"-zött, meg "Hááááá"-zott és már rohant is el vele.
Én, mint édesanya és jövőbeni mozdonyvezető anyukája (ugyanis Gyerkőcöm kijelentette, hogyha nagy lesz, akkor bizony mozdonyvezető lesz) kijelenthetem, hogy Thomas már a könyökömön jön ki, de ez a könyv tényleg nagyon szuper, Thomas-mániás gyerekek könyvespolcáról nem hiányozhat!
Nem mesék vannak benne, hanem az összes vonat, jármű fel van sorolva a meséből és mindegyikről egy kis tudnivaló mellé.

2 megjegyzés:

  1. Hát ööö, ezt nem tudom, hogyan überelhetjük... a mi kis szerény MiMicsodánkkal... :)
    Bevallom, én meg aztán épp csak tudom, ki az a bizonyos Thomas, és ezt is csak Tőletek... a lényeg: ez a Thomas nagykönyv tényleg szuper!
    (azért titkon reménykedek, hogy a mi gyerkőcünk repülőmániás lesz majd, és addigra piacra kerül valami klassz repülős mese is... :))

    VálaszTörlés
  2. Biztos tetszeni fog neki majd nagyon! :o)
    (és ne reménykedj, akkor majd repülőből lesz 120 féle, csak győzzed megtanulni a neveket) :oP

    VálaszTörlés