2012. február 2., csütörtök

Marék Veronika: A kockásfülű nyúl

Kiadó: Vivandra Könyvek
Megjelenés éve: 2007.
Oldalszám: 31
Ára: 1995
"Van egy bőrönd egy limlomos kamrában, egy toronyház tetején, ahová a veréb sem száll fel, mert elszédül és lepotyog. Reggelenként kinyílik a bőrönd és kilép belőle a Kockásfülű nyúl. Távcsövével a kéményhez ugrándozik, hogy onnan lesse meg, vajon mit csinálnak barátai: a vadóc Kriszta, az álmodozó Menyus, a butácska Kistöfi, és a nagydarab, vásott fiú Mozdony. Mindig történik velük valami, mindig akad gubanc, zűrzavar, kicsordult könnycsepp, így aztán a nyuszi nagy kockás füle elkezd pörögni, mint egy helikopter propellere, és már repül is, hogy segítségükre siessen.
A legendás rajzfilmsorozat történetei végre megelevenednek ebben a képregényszerű mesekönyvben."

Marék Veronika neve igazán bennem a Boribon és a Kippkopp mesék szerzőjének nevével forrt össze. Valahogy A kockásfülűnyúlról sokáig nem is tudtam, hogy az ő nevéhez fűződik, na meg alapjáraton a mesefilm se tartozott a kedvenceim közé.
Tény és való, hogy nagyon aranyosan meg volt rajzolva a zöld nyuszi a hatalmas kockás füleivel, amivel aztán repülni tudott, majd megmenteni a "világot", de a körítés sose jött be és ez a mai napig így is maradt.

Ebben a kötetben 2 mese olvasható.
Az egyikben Kistöfi ágynak esik és Kriszta meglátogatja őt. Igenám, de kinyitja a papagáj ketrecét, aki bizony kirepül az ablakon. Kriszta először a madár keresésére indul, aztán meggondolja magát és betér egy állatkereskedésbe, hogy másik papagájt szerezzen a barátjának. Mi is ezzel a problémám? Igazán csak az, hogy "elszúrok valamit, de sebaj, veszek neked egy másikat és akkor nem is fogsz rám haragudni". ... Ha minden ilyen egyszerű lenne. ...
A Zenedélutánban Krisztának gyakorolnia kell a gitárján, de Mozdony meg focizni szeretne vele. Mivel a lány visszautasítja, bosszúból a focival rugdosni kezdi az ablakot, a kukákat, a kerítést, stb., csak hogy megzavarja őt. Problémám? Mozdony a mese első képkockáiban mosolyogva jön, aztán átvált egy dühöngő gyerekké, akiből lazán kinézem ezek után, hogyha nem meséről lenne szó, akkor tuti ő lenne a pszichopata gyilkos egy filmben.

Imádom Marék Veronikát, de A kockásfülűnyúl sose lesz a kedvencem. ... Szerintem a Gyerkőcömé sem. ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése