2012. február 24., péntek

Kerstin Gier: Halálom után felbontandó

Eredeti címe: Für jede Lösing ein Problem (2007.)
Kiadó: Trivium Kiadó (2008.)
Oldalszám: 238
Ára: 2790 Ft
Más az írónőtől:
Rubinvörös
Zafírkék
Felettébb tisztességtelen ajánlat
Forrás: könyvtár
Bár bennem Kerstin Gier neve leginkább az "Időtlen szerelem" sorozattal együtt ugrik be, ettől függetlenül nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az írónő nem az ifjúsági irodalommal kezdte pályafutását. Ugyanis a szórakoztató irodalom berkeiből evezett a sorozat kedvéért az ifjúsági irodalom vizeire.
Miután olvastam a Felettébb tisztességtelen ajánlat c. regényét, vártam a percet, hogy a kezeim közé kerüljön egy másik csajos könyve is.

Hosszan erről a történetéről se tudnék írni: csajos volt, humoros volt, egy picit romantikus, de különösebben nem hatott meg. Kikapcsolt arra a pár napra amíg olvastam, de elég felejthetőnek tartom. Jobban belegondolva, tán egy kicsit másra is számítottam.

Gerri kicsit olyan, mint amolyan Bridget Jones, a boltkóros Becki és tán egy pici Locsifecsi hercegnő egyvelege. A szülei negyedik lánygyermekeként született (újra nem fiú jött össze) és hát szegényke elég kirekesztettnek érezte magát egész életében. Mármint kb. úgy a 30. életévéig, amikor is úgy érezte, hogy véget vet az életének.
Elege lett abból, hogy az anyja mindig szekálja, hogy nem akad fenn semmilyen normális pasi a hálóján, ráadásul még a munkája is veszélybe kerül (romantikus füzetecskéket írogat). Lényeg a lényeg, eldönti, hogy öngyilkos lesz. Szépen meg is tervez mindent, minden rokonának, ismerősének búcsúlevelet ír, amiben aztán semmit se titkol el, kiönti a szívét. Igen ám, de aztán az öngyilkossági kísérlete nem jön össze, viszont ezek a bizonyos levelek már úton vannak a címzettek felé és meg is kapják őket.
Gerri mi mást tehetne, kénytelen megjelenni a szülei szeme előtt, majd válaszolgatni az ismerősök végeláthatatlan telefonhívásaira, hogy igen, neki még az öngyilkosság se jött össze. ...

Néhol tán humoros volt a története, de leginkább csak sajnáltam szegényt, szívből kívántam, hogy szerencsétlennek forduljon már jóra a története. És hogy ez bekövetkezik-e? Tessék elolvasni. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése