2012. február 17., péntek

Suzanne Collins: A kiválasztott

Eredeti címe: Mockingjay (2010.)
Kiadó: Agave Könyvek (2011.)
Oldalszám: 337
Ára: 2980
Előző olvasott részek:  
Forrás: kölcsön kapott
Mindig elfog a szomorúság amikor egy kedvenc sorozatom véget ér. Nem kell tovább tűkön ülni a folytatásért, nincs már mit várni, minden lezárásra kerül. Ilyenkor szívem szerint azonnal rohannék a befejező kötetért, ugyanakkor meg valami vissza is tart, hisz vége lesz a varázsnak. Most is húztam ameddig lehetett, végül Mónikától kaptam kölcsön.

Elég nehezen ment a történetre a ráhangolódás és nem is kerültem azonnal képbe, de viszonylag gyorsan eszembe jutottak a Futótűzben történtek.

Az elnök szörnyű bosszút áll a 12. körzet lakóin. A túlélők a 13. körzet védőszárnyai alá kényszerülnek, így Katniss is. A lázadás egyre nagyobb mértékeket ölt, megkezdődik a harc a lázadók és a Kapitólium között. Igen ám, de az elnöknél van az egyik legnagyobb fegyver Katniss ellen, méghozzá Peeta.
Képes lesz a lány felvenni a harcot és megfelelni a fecsegőposzáta szerepének?
Mi lesz Peetával?
Meddig képes egy ilyen világ létezni?
Mi lesz a kis szerelmi háromszöggel, ki mellett fog végre a lány dönteni?
Ezekre a kérdésekre is végre megkapjuk a válaszokat. ...

Nem mondhatom, hogy hű de izgalmas rész volt, inkább végig azt éreztem, hogy igen, ez tényleg a vége. Amikor mindenre kérdést kell kapnunk, amikor az egészet le kell zárni, amikor el kell dönteni, hogy ez a világkép működőképes-e és a szereplőink sorsát is el kell egyengetni. Valahogy az elejétől a végéig a búcsú hangulatát éreztem. Jó volt, kihagyhatatlan, igazán nem is számítottam másra, tán csak könnyekre. ... Vége van. ...

Akik olvasták az első két részt, azoknak kihagyhatatlan.
Akik olvasták az első részt, azok ne adják fel, folytassák a sorozatot!
És akik még nem olvasták? Azoknak üzenem: mire vártok? :o)


Az Éhezők Viadala trilógia első része (Az Éhezők Viadala) 2008-ban jelent meg angolul, magyarul 2009-ben. A folytatása (Futótűz) 2009-ben, itthon 2010-ben. Ez a rész pedig angolul tavaly, magyarul pedig idén.
"Az éhezők viadalából és a Futótűzből csak Észak-Amerikában másfél millió darabot adtak el az első tizennégy hónapban, és szinte minden létező amerikai irodalmi díjat megnyertek az ifjúsági regény kategóriában. Az éhezők viadala több mint hatvan hétig megállás nélkül fent volt a New York Times Best Seller-listáján." forrás: wikipédia
Az Éhezők Viadala alapján készült film idén várható.

2 megjegyzés:

  1. Szerettem az első két részt, de ezzel szabályosan szenvedek. Unalmas, magát ismétlő ... nekem nem tetszik idáig :-(

    VálaszTörlés
  2. Tartsál ki! :o) Nem tudom hol tartasz vele, de ne add fel. ;o)
    (Én legutóbb "A Napkirály szeretőjé"vel voltam így, aztán végül egész jó lett a kezdeti nehézségek után.) :oP

    VálaszTörlés