2012. január 28., szombat

Pötyögések

Kevesebb, mint 1 hónap múlva 2 éves lesz a blog. Ilyenkor mindig magamba zuhanok, hogy tud ilyen észrevétlenül elsuhanni az idő? Mondjuk az is igaz, hogy annyira észrevétlen nem lehet, ha a tükörbe nézek és sírva fakadok a felfedezett ősz hajszálaktól.
Az új év nagy változásokat hozott a családi életünkben is, ami hatással lesz majd a blogra is. Leginkább olyan értelemben, hogy ősztől nem fog már annyi időm jutni az olvasásra, valószínűleg csökkenni fog majd a könyves bejegyzések száma, aztán ki tudja növekedni fog-e más szöszökkel, ez még egyrészt a jövő zenéje, másrészt meg a kedvemtől függ majd.
Szóval VÁLTOZÁSOK íme:
  • Eddig nem volt látható, hogy az adott könyvet honnan szereztem be amiről írtam, de mostantól az adatok között megtalálható majd a "Forrás" mellett, hogy saját, könyvtári példány, kölcsön, cserekönyv vagy kiadótól kapott példányról van szó.
  • Gondolkodom azon, hogy itt a blogon nem fogok csillagozni, megszűnik az"Értékelésem", helyette kiemelem majd a szövegben azokat a szavakat, mondatokat, amikkel úgy érzem, hogy csillagozás helyett is sikerült megfogalmaznom, hogy mennyire tetszett avagy sem.  
  • Ma végre eljutottam újra könyvtárba, csodák csodájára 5 könyvvel tértem csak haza, pedig első körben bekerült a kosaramban a maximális 10 darabszám, de nem voltam mohó, "holnap is lesz új nap" felkiáltással magamban. Szóval ezentúl újra aktív könyvtárba járós leszek, így több régebbi megjelenésről fogok majd írni. Remélem, hogy nem csak a friss könyvekről olvastok majd szívesen. 
  • És mivel újra úgy érzem, hogy romantikus hangulatba kerültem, nagy eséllyel újra írni fogok a romantikus, akár már csöpögős számba menő könyvekről. Aki ezeket nem bírja és még nem kerülte eddig az oldalamat, az készüljön. :oP 
  • Igaz, ebben a hónapban még nem írtam sem a magyar, sem a külföldi megjelenésekről, de a rovat nem hal ki, írni fogok ezekről is. Ha jó akcióba botlok szintén, attól függetlenül, hogy legtöbben nem blogokból értesültök az ilyen információkról, na de sose lehet tudni. :oP Igyekszem adaptációkkal is jönni majd, de mostanság nem nagyon nézek filmeket. 
... Hm-hm, miről is akartam még írni?
  • Blogszülinapkor készülhettek majd nyereményjátékra. A nyereménykönyv kiléte egyelőre titok. ;oP
  • Az összegzős bejegyzéssel is elmaradtam előző hónapban. Az az igazság, hogy lusta voltam összeszedni hogy mit olvastam, miről mit írtam, stb., pedig olyan jó látni, amikor elkészültem vele. ... Na, majd pótlom, ha eljutok odáig.
  • "Amikor a postás 2X csenget" címmel számolok majd be az új beszerzésekről az adott hónapban. Idén tuti nem fogok annyi könyvet venni, mint tavaly, ezért ebben a bejegyzésben meg fogom említeni azt is, hogy könyvtárból mit szereztem be, esetleg mit kaptam kölcsön, mihez jutottam csere vagy recenzió révén.
Az utóbbi időben kicsit besokallós időszakomat éltem,ezért nézzétek el, hogy ritkábban jelentkeztem bejegyzésekkel, mint régebben. Valahogy az íráshoz jelenleg nincs lendületem, de vissza fog majd jönni tudom. :o) Ha máskor nem, a tavasz kezdetével csak kivirágzok én is. :o) Tavasz, új sablon, van valami ötletetek? Totál tanácstalan vagyok. :o(

Ó, igen, ezt már rég kérdezni szerettem volna, csak mindig elfelejtem :oP, szóval valaki tudna segíteni (akár mailben is, ha nem szeret kommentelni), hogy lehetne megoldani, hogy amikor idézek, akkor ne csak úgy szimplán jelenjen meg az idézett szöveg, hanem legyen kerete és akár egy halványabb háttere is? Annyira tetszenek a blogokon az így szerkesztett bejegyzések, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy milyen HTML kóddal tudjátok ezt megoldani. :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése