2012. január 1., vasárnap

Decemberi összegzés

Tudom-tudom, jól elmaradtam vele, de mivel ma már február van (visszadátumozom a bejegyzést, hogy a "helyén" legyen), így idejét éreztem, hogy bepótoljam a decemberi összegzést, mert ha most nem, akkor tuti, hogy máskor sem.
Íme, amikről még tavaly decemberben írtam: (képeket nem másolok be, mert lusta vagyok) :oS

Krimi/thriller
  • Kjell Eriksson: Burundi hercegnője: Izgalmas, fordulatos krimi és szerencsére nem érzem úgy, hogy sokáig lett volna húzva az a bizonyos mézesmadzag. Pont a megfelelő idő után derült ki minden és került lezárásra.
  • Karin Alvtegen: Árnyak: Izgalmas, lebilincselő, felkavaró. A maga módján elgondolkodtató, hogy mire lehet képes egy ember a sikerért és az elismerésért. A legjobb eddig az írónőtől!
  • Nevada Barr: 13 1/2: Nagyon jól felépített, borzongatós történet. Tőlem megkapta az év legnagyobb meglepetése és legnagyobb pozitív csalódása díjat. ;o)
Szórakoztató irodalom
  • Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert: A történet zseniális. Nehéz tényleg megfogalmazni, hogy miért is tartom annak, egyszerűen van egy varázsa, ami magába szippantott. Tessék elolvasni! :o)
  • Eleanor Brown: Nyakunkon a boldogság: Könnyed volt, csajos volt, néhol humoros, de őszintén szólva jobbra számítottam.
  • Maria Murnane: Papíron príma: Közepes volt, néhol untatott. Az "Édesem-üzenetek" mindig kicsit felvillanyoztak, de nem sikerült az írónőnek megfognia, nem sikerült elérnie, hogy humorosnak találjam a történetét. Olvastam, kellemes volt, néhol aranyos, néhol mosolyogtam, voltak benne tényleg jó kis dolgok (pl. nagyon tetszett amikor a lányok a félresikerült randikról beszélgettek. Ilyenkor tudtam jóízűen nevetni, hogy miktől mentett meg a sors, hála az égnek), de összességében közepes volt. Jobb, humorosabb történetre számítottam.
Szépirodalom
  • Charles Dickens: Karácsonyi ének: Tán azért, mivel már tudtam miről fog szólni, tán, mert már annyi feldolgozását láttam, túl nagy meglepetés nem ért. Sőt, kicsit csalódott is vagyok. Abban reménykedtem, hogy jobban meg fog hatni, jobban magam elé tudja majd festeni a téli tájat, a szellemeket. Jó volt, szép volt, tanulságos volt, de nekem hiányérzetem maradt. :o(
  • Tatiana de Rosnay: Sarah kulcsa: Fantasztikus könyv, nagyon-nagyon tetszett! Szerintem sose fogom elfelejteni a Téli Kerékpárstadionban történteket. Ne hagyjátok ki!
  • Daniel Glattauer: A hetedik hullám: Nem tartottam annyira izgalmasnak már ezt a részt, de ezzel együtt lett kerek a történet, tuti begolyóztam volna, ha még csak várni lehetne a magyar megjelenésre. :o)
Gyermekirodalom
  • Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő- Süss fel Nap!: Sokan nem szeretik Bartos Erika történeteit, rajzait, én a másik táborba tartozom. Szeretem a mindennapi történteket így röviden leírva, szeretem az egyszerű rajzokat, szeretem Bartos Erika munkáit. És úgy tűnik, most már Gyerkőc is velem együtt szereti. ;o)
Fantasy
  • Ilona Andrews, Nalini Singh, Meljean Brook, Sharon Shinn: A sötétség angyalai: Aki szereti ezt a műfajt, annak ajánlom figyelmébe a szerzők antológiáját. Heves, romantikus, szenvedélyes, különleges mind a 4 a maga módján. Leginkább a kis romantikus füzetecskékhez tudnám hasonlítani, csak romantikus fantasy műfajában. Tessék elolvasni, nem fogtok csalódni! :o) Singh rajongóknak pedig egyszerűen kötelező. ;o)
  • Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu: Egy kicsit akadozva indult a történet, meg is ijedtem, hogy ez végig így fog majd maradni, de úgy a 200. oldal környékén felpörgött a cselekmény, onnantól kezdve már észre se vettem, hogy milyen gyorsan haladtam az olvasásával.
  • Ilsa J. Bick: Hamvak: Olvasmányos, pörgős, valamilyen szinten kiszámítható, vannak mélypontjai, de összességében nézve jó történet.

Amiket pedig decemberben kaptam/vettem/cseréltem (A bankáron kívül már mindegyiket olvastam és írtam róluk):



Ami magát a hónapot illeti (hű de rég volt már), itt (Karácsonyi örömködések) olvasható, hogy mit kaptam a karácsonyi molyhúzás alkalmából kifolyólag, hogy Mónika mivel lepett meg, hogy mi várt a fa alatt és hogy kinek köszönhetem az új fejlécet.

Ami meg a blogéletet illeti, véget ért a karácsonyi játék és nyertest sorsoltam, aki nem más volt, mint Porcellan. Ő nyerte meg Susanna Lehner és Lilian H. AgiVega könyvfelajánlását illetve A tizenharmadik történetet.
Jelentkeztem Lobo idei Csökkentsd a várólistádat! játékára, itt található (Csökkentsd a várólistádat 2012.), hogy miket terveztem be erre az évre, aztán vagy összejönnek vagy nem. :oP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése