2012. január 2., hétfő

Kerstin Gier: Zafírkék

És akkor íme, az év első könyves bejegyzése. ;o)

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2011.
Oldalszám: 358
Ára: 2999
Sorozat első része:
Kerstin Gier: Rubinvörös
Kapcsolódó esemény:
Vörös és arany pöttyös-Könyvmolyképzős
könyvek

Rubinvörös, Zafírkék és Smaragdzöld,
avagy olvassuk el az
Időtlen szerelem sorozatot!
Értékelésem: 5*
Az írónő oldala ITT
Emlékeztek még a Rubinvörösről szóló áradozásomra? (Ha nem, pótoljátok.) ;o) A Rubinvörös volt az a könyv, ami rövid időn belül meghódította még azok szívét is, akik nem szeretik kimondottan a műfaját. Könnyed kis ifjúsági történet időutazásról, az első szerelemről, titkokról és egy titkos társaságról. Szerintem bátran írhatom, hogy nagyon sokan vártuk a trilógia második részének a magyar megjelenését, amire decemberben sor is került.

Nos, röviden: befaltam a könyvet. Másfél nap alatt végeztem vele, valahogy hajnal 2-3 között tehettem már le, mert golyóztak a szemeim, de így is átkoztam magamat, amiért nem bírtam észhez térni. Gier története továbbra is szenzációs és itt sikítozok magamban, hogy miért kell a sorozatokat mindig a legizgisebb pontnál abba hagyni?

Az első rész cselekménye után azonnal folytatódik a második. Lényegében 3 nap telt el azóta, hogy Gwendolyn rájött arra, ő örökölte az időutazással kapcsolatos gént és nem az undok unokatestvére. Még csak 3 napja utazgat a múltba, ismerte meg Gideont, de már az életére törtek és fülig szerelmes lett.
Magáról a titokról többet nem tudhattunk meg, de egy picit közelebb kerülünk a "jóslathoz", ami aztán a vége felé rendesen üt. (Ó Kerstin miért pont így kellett abbahagynod????)

Gwen továbbra is nagyon édes 16 éves fiatal lány, jókat lehet mosolyogni, nevetni rajta. Tipikusan szerethető karakter. Édes, cuki, bájos, olyan "butácska", de közben meg nem. Talpraesett és elég szerencsés, hogy a szorult helyzetekből mindig kievickéljen valahogy. :o)
Gideon pedig. Egyszerűen nem tudok eligazodni rajta, de szerintem még ő se saját magán. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy őket a sors egymásnak szánta. ;o)
Egy új szereplővel is bűvölt a "stáb", méghozzá egy több száz éves vízköpő személyében. Azt nem írhatom, hogy túlságosan meghatott a szereplése a történetben, azt viszont el kell ismerni, hogy néhol sikeresen feldobta a hangulatot, remélem, hogy a folytatásban nem lesz elfelejtve.

Megjelenése: Saphirblau
Liebe geht durch alle Zeiten
Aki olvasta az első részt, ne hagyja ki a másodikat sem! Aki pedig még nem olvasta a Rubinvöröst és szereti az ifjúsági irodalmat, az ne hagyja ki, nagyon jól fog szórakozni!

Ha röviden össze kéne foglalnom, hogy miről is szólt, akkor a lényege az, hogy az írónő bogarat ültet a fülünkbe, hogy jó avagy rossz a gróf és mi lehet Gwen sorsa. Míg az első rész inkább az alapja volt az egész történetnek, itt már kezd kibontakozni, kezdi kapizsgálni az olvasó, hogy mi van a sorok mögött, mi lehet a titok és mi az egész lényege.
Nagyon-nagyon várom már a folytatást!

A borító továbbra is nagyon tetszik, a betűszín ugyanúgy passzol a címhez, nagyon szép. Egyszerűen csak áradozni tudok. :o) Odáig vagyok! És már előre össze szorul a szívem, hogy egy trilógiáról van csak szó. :o(

2 megjegyzés:

  1. Szia, én már kiolvastam a Rubinvörös-t és ezt is elszeretném olvasni. Tudnál küldeni egy linket, hogy hol lehet letölteni? Előre is köszönöm.
    13/L

    VálaszTörlés
  2. Szia, sajnálom, de ebben nem tudok segíteni.

    VálaszTörlés