2011. október 3., hétfő

Októberi várható megjelenések

Tudjátok minden csak akkor biztos, amikor már a kezetekben van az adott könyv.

"Hét zarándok indult útnak a Hyperion távoli bolygójára, hogy a Shrike színe elé járulva választ találjanak kérdéseikre. De vajon melyikük kívánságát teljesíti a félig szerves, félig gép szörnyeteg? És mi lesz a többi hős sorsa?
Az emberek lakta világegyetem fordulóponthoz érkezett. A Hyperion félreeső bolygóján az időben visszafelé haladó, rejtélyes Időkripták megnyitják kapuikat, hogy a Shrike, a fájdalom és a megtorlás félistene emberek millióinak sorsa felett döntsön. A Számkivetettek ostrom alá veszik a Hegemóniát, míg az általunk teremtett, megbízhatatlan MI-k azon fáradoznak, hogy létrehozzák a Végső Intelligenciát, Istent. A gépek istenét, mely pusztulásba taszíthatja az egész emberiséget.
Dan Simmons klasszikus regényének, a Hyperion című űroperának a folytatása még az első kötetnél is grandiózusabb távlatokat nyit a technológiai fejlődés és az emberi civilizáció jövőjéről, de a gépek, fajok, vallások és filozófiák eposzi léptékű háborújában sem veszíti szem elől az egyént."

Megjelenés: okt. 6.

"Párizs, a II. világháború vége. A divat fővárosa felszabadult, és lassan ébredezik kényszerű álmából. A harmincas évek legkeresettebb modellje, az orosz származású Xénia Osszolina most mégis a szétbombázott Berlinbe tart, hisz csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: viszont kell látnia Maxot, az egyetlen férfit, aki valaha is megérintette a szívét. A koncentrációs táborból szabadult egykori sztárfotós azonban csak halovány árnyéka önmagának... A romba dőlt városokban már egy újabb nemzedék próbál szembenézni sorsával. Natasa, Xénia lánya rájön, hogy apja a nácikkal kollaborált, és hogy édesanyja születésétől fogva hazudott neki. A Franciaországban bujkáló fiatal testvérpárnak, Lili és Felix Lindnernek pedig az elfogadhatatlant kell elfogadniuk: hogy szüleik és kishúguk meghaltak a gázkamrákban. De vajon mennyi fájdalmat bír elviselni az emberi szív? E New Yorkban, Berlinben és Párizsban játszódó tragikus és hiteles családregényben megelevenednek előttünk a háború utáni korszak komor és mégis reményteljes évei."

Megjelenés: okt. 15.

"Az Igazából mennyország az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere, 2010 novembere óta vezeti az amerikai sikerlistákat. Nemcsak azért, mert egy tüneményesen megírt történet, hanem mert Colton Burpo, a klinikai halálon átesett kisfiú esete a szkeptikusokat is elbizonytalanította, a viták megtöltötték a sajtót, hírtelevíziók is foglalkoztak vele.
Egy négyéves kisfiúnak műtét közben leállt a szíve, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Amikor magához tért, csupa olyasmiről kezdett mesélni, amiről valójában nem is tudhatott. A mennyországban járt, és arról beszélt, hogy lenézett az orvosra, aki operálta, és látta a várószobában imádkozó apját is. A családja nem tudta, mit gondoljon, de a kisfiú megdönthetetlennek látszó bizonyítékokkal állt elő. Elárulta, hogy találkozott meg sem született nővérével, akiről senki sem tett említést neki. Találkozott dédapjával, aki születése előtt harminc évvel halt meg, a beszélgetéseikből pedig olyan részletek derültek ki, amelyekről senkitől sem tudhatott. Colton leírja a lovat, amit csak Jézus tud megülni, mesél arról, milyen „igazááán nagy” Isten és a trónusa, és hogy a Szentlélek hogyan „bocsát le fentről erőt”, hogy segítsen rajtunk. A történet, amelyet édesapja mond el, de gyakran Colton saját szavaival, megindítóan egyszerű üzenetet hordoz arról, hogy a mennyország valóban létezik. És arról, hogy az embereknek fel kell készülniük a végső összecsapásra."

Megjelenés: okt. 20.

"2034.
Több mint húsz évvel az utolsó háború után az egész világ romokban hever. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat.
Az egyik periferikus állomást, a Szevasztopolszkaját borzalmas mutánsok fenyegetik, s egyszer csak megszakad az összeköttetés a többi állomással - így pedig, lőszer nélkül halálra vannak ítélve.
A titokzatos Hunter és az öreg Homérosz, aki egyre csak egy új eposz megírásáról álmodozik, elindul, hogy kiderítse, mi történt...
S miközben lélegzetelállító kalandok során csapnak össze hol a metró szörnyeivel, hol a felszíni világ romjai között élő rémséges lényekkel, hőseink - akikhez a szerelmet kereső Szása, a száműzetésben felnőtt szép fiatal lány is csatlakozik - egyre mélyebben gondolják át e torz világ értelmét és a föld alá bújt, nyomorult emberiség rendeltetését...
A Metró 2033 és folytatása a világ számos országában bestseller lett, és a két regényből népszerű számítógépes játék is készült."

Megjelenés: okt. 20.

"Hiába menekült el anyja otthonából Dana Hathaway édesapjához a távoli Avalonba, egy hajszállal sem lettek könnyebbek, felszabadultabbak és mókásabbak a mindennapjai. Nem elég, hogy az életét egy bunkerszerű rejtekhelyen kell töltenie, félelmetes testőre még az engedélyezett randikról is sorra elijeszti az iránta érdek­lődő fiúkat. Nem vitás: egy vérbeli kamasz lány ezt nem hagyhatja annyiban, itt az ideje, hogy kereket oldjon. Elvégre nem kuksolhat otthon a legjobb barátnője születésnapi bulija helyett, ahol mellesleg ott lesz a sze­relme, Ethan is...
Csakhogy szökésével Dana még nagyobb bajba jut: időközben ugyanis a Rémkirály és gyilkos csapata, amit birodalomszerte Vad Hajtás néven emlegetnek, megszállja Avalont. A vérszomjas, természetfeletti hatalommal rendelkező Rémkirály, a kegyetlen férfi, akitől állítólag még Tündeföld királynői is félnek, már régóta rettegésben tartja a tündevilágot. Az egyetlen dolog, ami miatt nem dúlja fel és hányja kardélre a birodalmat, ahol egymás mellett élnek a tündék és az emberek, egy törékeny egyezség a Tündekirálynővel, aminek a felfedését bűvös átokpecsét akadályozza meg.
Dana ezúttal mindenki másnál szorultabb helyzetbe kerül. Nem számíthat védelemre, hiszen köztudott, mennyi­re gyűlöli őt - és ritka Tündejáró képességét - a Tündekirálynő. Márpedig az ellenállhatatlanul vonzó Rémkirály kiszemeli magának Danát. De vajon csak a halálát kívánja, vagy sokkal sötétebb terveket forgat a fejében?"

Megjelenés: okt. 25.

"A félreeső budai utcában álló romos házat, amely a homlokzatán lévő angyalszobrokról kapta a nevét, a XXI. század első éveiben életveszélyesnek nyilvánítják, és le akarják bontani, hogy szállodát, vagy lakóparkot építsenek a helyére. A közelben lakók azonban civil mozgalmat indítanak a patinás épület megmentéséért. Az elszánt csapat vezetője Zsuzsa, a gimnáziumi magyartanár, akit – bár nem ott lakik – személyes élmények fűznek az angyalos házhoz. Több mint tíz éve, egyetemista korában ugyanis rendszeresen látogatta az egyik lakót, a százéves Hilda nénit, aki lediktálta neki az emlékeit.
Ezek a feljegyzések repítik vissza az olvasót az 1910-es évekbe, amikor az angyalos ház a fénykorát élte. Akkoriban nem csak a szobrok miatt nevezték így, hanem az ott lakó négy lány okán is. Hilda, Klári, Manci és Lina, a négy barátnő együtt élik át a századelőn a felnőtté válás, és persze a szerelem, valamint a vele járó elkerülhetetlen csalódások édes-fájdalmas élményeit. A ház titokzatos új lakója révén azonban akaratukon kívül még a korszak politikai cselszövéseibe is belekeverednek."

Megjelenés: okt. 26.

"A "Drága Tess!" idehaza a tavaly ősszel indult - és máris több sikerkönyvet listáján tudó - Carta Light-sorozat részeként jelenik meg. Elbeszélője a New Yorkban élő angol Beatrice, akinek vasárnapi ebédjét riasztó hír szakítja meg: édesanyja telefonál Londonból, és közli, hogy Tessnek, Beatrice húgának néhány napja nyoma veszett. A "Drága Tess!" óriási sikerének legfőbb titka az, hogy a regény egyszerre feszültségteli, érzelemgazdag családi dráma és fordulatos, gyomorszorítóan izgalmas detektívtörténet, e két eleve népszerű műfaj igen eredeti és páratlanul ügyesen kivitelezett ötvözete."

Megjelenés: okt. 30.

"Ararát hegység, Törökország, napjainkban
Nova talál egy térképet, amely egykor nagyon fontos volt az édesanyja számára. A térkép egy 5000 méter magasan fekvő katonai övezetet ábrázol, amelyet szinte lehetetlen megközelíteni. Csakhogy Novának senki és semmi nem állhat az útjába! Feltétlenül ki akarja deríteni, mit rejt a titokzatos térkép, miközben abban reménykedik, hogy az Ararát hegy csúcsán végre választ kap az édesanyja halála után felmerült kérdésekre.
Nova éppen az Ani nevű örmény romváros felé tart a Greenpeace egyik oszlopos tagjával, Benjaminnal, amikor valaki váratlanul hátba támadja őket. Nova kómába esik, és csak egy hét múlva tér magához egy stockholmi kórházban. A lány semmit sem ért, de leginkább az foglalkoztatja, hogy hová tűnt a fiú.
Nova az orvosok figyelmeztetésére fittyet hányva elhatározza, hogy visszautazik Törökországba, hogy megkeresse a barátját, és kiderítse, hogy mit jelentenek az édesanyja lakásában talált, Noé bárkáját jelképező misztikus jelek."

Megjelenés: okt.

"Stockholm, Svédország, napjainkban
Nova Barakel, az elszánt Greenpeace-aktivista betör a Vattenfall AB energetikai cég vezetőjének otthonába, hogy különféle szlogenekkel írja tele a falakat. Svédország első számú környezetszennyezője végre megkapja, amit érdemel! Csakhogy valaki csapdába csalta a lányt. A cégvezetőt ugyanis meggyilkolták, méghozzá felettébb brutális módon. Nova elmenekül a bűntett helyszínéről, de sajnos hátrahagy néhány árulkodó nyomot, így ő lesz a gyilkosság legfőbb gyanúsítottja.
A mindenre elszánt lány megpróbálja kideríteni, ki bízta meg a gyilkost, és hogy miért éppen az általuk feketelistára helyezett környezetszennyezőkre vetett szemet. De vajon mit jelentenek a vízözönre és Noé bárkájára utaló jelek? Ki kutatta át Nova stockholmi lakását? És mindenekelőtt: ki akarja Novára kenni a gyilkosságokat?"

Megjelenés: okt.

Szavazni ismét oldalt tudtok arról, hogy mely könyv megjelenését várjátok leginkább. Én A hársak felett az eget. A Párizs fehér fényei is nagyon tetszett. :o)
Frissítve! (2011. 10. 16.) A szavazás eredménye:


Szegény Varázsütés egy szavazatot se kapott, látom, nem nagyon várjátok a Káprázat folytatását. ;o) Elgondolkodtatónak tartom, hogy a szavazók több, mint fele kíváncsi az Igazából mennyországra, tán érdemes jobban odafigyelni erre a könyvre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése