2016. szeptember 23., péntek

Kass Morgan: Kiválasztottak

Részlet az orosz borítóból

100 #1


Őszinte leszek:
  • nem láttam a sorozat egy részét sem
  • nem is hallottam még a sorozatról
  • de a könyv létezéséről se tudtam addig, amíg nem akadt a kezeim közé

Miért is lettem akkor rá kíváncsi:
  • a fülszöveg maximálisan meggyőzött arról, hogy nekem olvasnom kell ezt a könyvet

Miért is:
Képzeljétek el, hogy több évszázaddal ezelőtt háború tört ki a Földön, melynek következtében a túlélők az űrbe menekültek. Űrhajón élnek, ahol kasztok alakultak ki. Most viszont eljutottak odáig, hogy 100 olyan fiatalt küldenek vissza a Földre "tesztelés" címén (túlélik-e), akikre amúgy halálbüntetés várna.
Természetesen a főszereplőink ilyen-olyan szinten kapcsolatban vannak egymással, de ezeknek a poénját nem akarom lelőni. Igazából az én szememben 3 páros csak a fontos:
- egy testvérpár
- egy ex pár, akik újra egymásra találnak, bár két külön kaszthoz tartoznak
- és egy másik ex pár, akik egyazon kasztban vannak, de valami mégis közéjük állt.

"Bellamy elképzelni sem tudta, hogy miért használtak kábítószereket az ősrégi emberek. Ugyan mi értelme volt belőnie magát az embernek, ha az erdőben tett séta ugyanolyan hatással volt rá?"

Eredeti címe: The 100 (2013.)
Kiadta: Maxim (2015.)
Oldalszám: 296
Forrás: saját
Értékelésem:
A molyon a 71%-os értékelése nem volt olyan bizalomgerjesztő, így sok értékelést elolvastam a könyvről. A legtöbben a sorozattal hasonlítják össze (én ugyebár nem láttam) és ennek viszonylatában unalmasnak találják.
Tény és való, hogy nem az a fajta könyv ami letehetetlen, de mégis kellemes olvasmány. Tetszett az elképzelés, hogy több száz év elteltével visszatérnek az emberek a Földre, vajon hogyan boldogulnának, mit találnának ott. Minden kérdésemre nem kaptam meg a választ, egyáltalán nem tökéletes a könyv, de nem rossz.
Részletezhette volna jobban a szerző, hogy miket találnak az elmúlt Világból, így nem kicsi hiányérzetem maradt, de jó volt olvasni.
A karakterábrázolás se erős, a cselekményszál sem, egyetlen tényező volt ami tetszett: az elmélet. És emiatt fenn tudott maradni az érdeklődésem.

Tudnám-e a figyelmetekbe ajánlani a könyvet? Igen. De ne számítsatok egy letehetetlen, hibáktól mentes történetre. Kíváncsi vagyok a folytatásra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése