2016. szeptember 9., péntek

Balaton Book Tag

Nem véletlenül esett a választásom Könyvfikusz book tagjának a kitöltésére, ugyanis idén a Balatonon nyaraltunk és hát a fíling ... értitek. ;o)

1. A menü: lángos és sült hekk- egy könyv minden napos használatra 

Horváth Rozi: Horváth ​Rozi szakácskönyve
Minden napos használatra? Hirtelen elsősegély könyv jutott eszembe (nem véletlenül amúgy, kb. 2 hete tettem le a Vöröskeresztes vizsgámat, így nagyon benne vagyok még a lendületben), de hogy konkrét példát tudjak mondani, így inkább egy szakácskövet emelek ki, méghozzá életem első szakácskönyvét, amit jó pár évvel ezelőtt kaptam a szüleimtől.


2. Hattyú - egy csípkelődő karakter 

Eduardo Sacheri: Ilyen a boldogság
Nem volt tipikusan csipkelődő karakter, de a legutóbbi olvasásaim során mégis ebben a könyvben az egyik főszereplő (Lucas) felesége, Fabiana jutott eszembe olvasva ezt a pontot.

3. Békakoncert - egy igen felkapott könyv 

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Nagyon sokan kedvelik a szerző szériáját, így a második rész is nagy népszerűségre tett szert itthon. Amúgy maximálisan megértem a rajongásokat, mert én is az imádók táborába tartozom, továbbra is csak áradozni tudok az eddig általam is olvasott 2 kötetről. ;o)


4. Tihanyi ekhó - egy könyv, mely nagy visszhangot keltett benned 

Paula Hawkins: A lány a vonaton
És nem azért esett ennél a pontnál a választásom erre a könyvre, mert annyira tetszett, hanem azért, mert nem kicsit csalódtam a történetben az ajánlásokat olvasva. Nem értem hogy lehetett a Holtodiglanhoz hasonlítani a borítóján is, közük sincs egymáshoz minőségileg, meg sehogy sem.


5. Balaton Sound - egy könyv, melynek középpontjában a zene áll 

Nekem is egyből Leiner Laura: Bábelje jutott eszembe azonnal, mint ahogy szerintem sokan másoknak is, akik olvasták a könyvet. :oD


6. Vitorlás kikötő - egy kedvelt műfaj, melyet sosem tudsz megunni 

Ez egyértelműen a romantikus irodalom.


7. Iszap és hínár - egy könyv igazán sikamlós/romantikus jelenetekkel 

Tiffany Reisz: Eredendő bűnösök sorozata
Romantikusnak nem mondanám, de sikamlós jelenetek annál inkább vannak a kötetekben. ;o)


8. Kis-Balaton - egy híres író kevésbé népszerű könyve

Paulo Coelho: Házasságtörés 
Sokan szeretik, sokan nem szeretik a szerzőt, ki ezért, ki azért, de én azok táborába tartozom, aki kedveli a történeteit. A pontban szereplő "népszerűséget" nem úgy értelmeztem, hogy kevésbé ismert hanem úgy, hogy a megszokottakhoz képest negatívabb visszhangot szerzett az olvasóiban. Amúgy én is csatlakozni tudok hozzájuk, a Házasságtörés nem épp a legjobb története a szerzőnek.


9. Repülőgéproncs - egy régen olvasott könyv, melyet ideje lenne felfrissíteni 
Maureen Lee: Búcsú ​Liverpooltól
Fogalmam sincs, hogy miért épp ez a könyv ugrott be elsőre, de ez van. Tán azért, mert annyira tetszett, régen olvastam már és kíváncsi lennék arra, hogy vajon még mindig ugyanannyira tetszene-e. ;o)
+1 tőlem 
Kemping- egy könyv, melyet sátrazás közben olvastam
 Mary E. Pearson: Az árulás szíve

2 megjegyzés: