2016. szeptember 18., vasárnap

Költözködés

Forrás
Az elmúlt 2 hetem nagy káoszban telt, ugyanis költözködtünk. És mire jön rá ilyenkor az ember? Hogy mennyi szir-szart összegyűjt tök feleslegesen az évek során.
A NAGY NAP előtt kb. 10 nappal átnéztem, hogy mi mindent kell majd bedobozolni, bezsákolni és lazán legyintettem egyet "Ó, ez semmiség lesz, elég lesz egy hétvége!". Aztán eljött az a bizonyos hétvége - szerencsére annyi eszem volt, hogy a költözködés előtt 1 héttel nekiálljak pakolni és csak azokat hagyjam elöl a költözködésig tartó 1 hétre, melyek a mindennapokhoz kellenek majd, mert ha 1-2 nappal előtte kezdtem volna neki mindennek, szerintem kihullott volna az összes hajam - elkezdtem pakolni és azt se tudtam hirtelen hol áll a fejem. Igen, nem soknak tűntek a dolgok LÁTSZÓLAG, de amikor el kellett kezdeni dobozolni, zsákolni őket, csak ámultam milyen szinten fogy mind a kettő. Végül 25 dobozzal és majdnem ugyanennyi zsákkal végeztem úgy, hogy nagyon sok dolgot szelektáltam.
És mire jöttem rá a pakolás közben?
  • rengeteg felesleges dolgot raktároztam el még úgy is, hogy nem vagyok egy raktározós típus, minden szívfájdalom nélkül válok meg dolgoktól
  • rengeteg játéka van a Gyerkőcnek, amiknek a nagy részével szerintem azt se tudja már mikor játszott utoljára
  • mi a fenének ennyi ruha? És ennyi cipő?
  • és mi a fenének ennyi csip-csup szar? Mennyit költöttem az évek során ezekre a kis szarokra?
Ja, és van egy hatalmas tanulság is: az OBI-s papírdobozokba senki se pakoljon könyveket! Vagy legalábbis ne annyit, mint én, mert két szidás közben szívták a fogukat a költöztetők rendesen, hogy miért pakoltam papírdobozokba a könyveket ahelyett, hogy összekötöttem volna őket vagy miért nem kevesebbet raktam egybe?
  • Nos, ad1: a francnak se jutott eszébe a fejetlenség közepén, hogy kötözzem össze a könyveket
  • ad2: ha összekötöztem volna őket, tuti a szállítás közben szamárfülesek lettek volna, szakadtak volna és agyérgörcsöt kaptam volna, mire a másik lakásba mindent lepakolnak (amúgy is annak a szélén álltam amikor hallottam, hogy törnek a tányérjaim, mert az OBI-s doboz megadta magát. NE VEGYETEK OBI-S DOBOZT!)
  • ad3: azt hittem nem olyan nehezek a dobozok, bocsi
Na jó, van még egy: kevesebb csip-csup szart vegyek. Hiába übercuki, de mi a francnak? És ugyanez érvényes a ruhákra, cipőkre, mindenre.
És összességében? Teljes háztartást bepakolni, költöztetni, majd kipakolni kész rémálom. Miért nem találtak fel már valamilyen teleportáló rendszert? Vagy csillagkaput a két lakás között? Vagy tök egyszerűen Harry Potter varázspálcáját - az lenne a legjobb -, mert akkor minden a helyére kerülhetne magától is. ;o)

2 megjegyzés:

  1. Nem irigyellek. :) Mi 6 évvel ezelőtt költöztünk az ország egyik végéből a másikba egy hatalmas kamionnal. Tele volt! És azóta is vannak kicsomagolatlan dobozaink..., Sok mindentől meg kellene szabadulnom. Én azóta kevesebbet vásárolok, azt hiszem... :) Kitartást a kipakoláshoz is. :) Bea

    VálaszTörlés
  2. Hát én se irigyellek a sok kipakolni való miatt. :o) Én megúsztam két fuvar teherautóval. ;o)

    VálaszTörlés