2016. január 22., péntek

Megmaradt Alice-nek- film

Teljes véletlen volt, hogy rátaláltam erre a filmre, nem is tudtam a létezéséről. Éjszaka volt, kapcsolgattam a TV-t, közben nézegettem a műsorújságot és akkor megláttam a címét. Egyből beugrott, hogy hoppá, van egy ugyanolyan című könyv is, amire már rég óta kíváncsi vagyok. Gyorsan elolvastam a film tartalmát és elégedetten nyugtáztam, hogy a könyvből készült adaptációról van szó. Így felvettem és a hétvégén megnéztem.

Miről szól a film?

Alice Howland, a neves nyelvészprofesszor boldog házasságban él, három felnőtt gyermeke van. Ám minden megváltozik, amikor kezd elfelejteni szavakat, dolgokat. Eleinte csak belezavarodik a gondolatmenetébe az egyetemi előadásain, és pánikba esik, amikor futás közben rájön, nem tudja, merre jár. Az orvos Alzheimer-kórt diagnosztizál nála, kevéssel az 50. születésnapja után. Alice nehezen fogadja el helyzetét, és azért küzd, hogy a lehető legtöbb ideje maradjon a családjára.

Véleményem?

Nagyon tetszett. Azt nem mondhatom, hogy különösebben bármelyik szereplő is belopta magát a szívembe, de ettől függetlenül volt pár olyan jelenet, amit megkönnyeztem. Szerintem érdemes megnézni. Nem nagy extra, de mégis van benne valami. A vége viszont nagyon fura lett, nagyon lezáratlan. Mintha hirtelen elszakadt volna a filmszalag a film 2/3-nál, így hiányérzetem maradt.

 

* Alice egyik lányát nem más játssza, mint Kristen Stewar, csak az érdekesség kedvéért. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése