2016. január 6., szerda

Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe! 10.

Forrás
Mi is az Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe?: külföldi minta alapján indult rovat. A lényege az, hogyha ajánlanál egy könyvet a figyelmembe/figyelmünkbe, akkor "ragadj tollat" és írj egy ajánlót róla nekem. Én pedig megosztom a gondolataidat a blogomon.
Bővebben ITT olvashatsz a hogyanokról és a rovatról.
A mostani könyvajánló ENNEK a bejegyzésnek köszönhetően futott be hozzám.



Kedves Niki! 

Szeretném figyelmedbe ajánlani Charles Dickens Két város regénye című könyvét - mert egyszerűen zseniális, amit mindenkinek olvasnia kéne :) A címben említett két város London és Párizs, a történet pedig az 1789-es francia forradalmat megelőző években játszódik. Főbb szereplőink Charles Darnay, a Franciaországból Londonba menekült arisztokrata, Sydney Carton, a sokak által elítélt életmódot folytató londoni ügyvéd és a lány, akibe mindketten szerelmesek: Lucie Manette. A regény mégsem csak hármukról és a köztük kialakuló "szerelmi háromszögről" szól - ott van Alexandre Manette, a Defarge házaspár, Lorry, Miss Pross és még sokan mások. Ártatlanul elítéltek, forradalmárok, hétköznapi emberek, akik mind próbálják a lehető legtöbbet kihozni azokból a körülményekből, amik épp jutottak nekik. Ami nekem a legjobban tetszett ebben a könyvben, az a hangulata volt. Nagyon magával tudja ragadni az embert: van benne egyfajta eleve adott feszültség, ami végigkíséri az egész művet, de bőven akadnak boldog, megható jelenetek is. Bár a mai könyvekhez szokott olvasóknak (mint én is) a szöveg sokszor tűnhet unalmasnak, a leírások pedig végtelenül hosszúnak és feleslegesnek, de a stílusa nagyon-nagyon szép, és ha hozzászokunk, kifejezetten élvezhetővé válik. Mindenképp megéri végigolvasni, mert végül minden apró részlet meg fogja találni a helyét és rájövünk, hogy egyetlen mondat sem volt lényegtelen: hiszen minden és mindenki szerepet játszik abban, ami végül történni fog. És akkor mindannyian eldönthetjük maguknak, hogy ki is volt a regény igazi hőse :) 

Üdv és szép napot: art3mis


Kedves art3mis!

Köszönöm szépen a nagyon figyelemfelkeltő könyvajánlót, nem fogom elfelejteni a könyv címét. :o) Bevallom, kicsit pironkodva olvastam végig a soraidat, ugyanis az utóbbi években szinte egyáltalán nem olvastam klasszikusokat és erre nem vagyok büszke. :o(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése