2015. szeptember 22., kedd

Kitekintő 16.

Rég volt már Kitekintő, amikor is olyan külföldön már megjelent könyveket mutattam be, melyek jónak tűnnek, de kis hazánkban még nem jelentek meg. Úgy döntöttem, hogy felélesztem a rovatot, méghozzá váltásban keddenként a Leg-leg-leggel. Egyik héten Leg-leg-leg lesz, a másik héten pedig Kitekintő.

Angolul megjelent: 2015. aug.

A Night Divided 


Amikor megláttam a borítón a szögesdrótot, nekem egyből a koncentrációs táborokról szóló történetek ugrottak be -ezért is olvastam el a könyv fülszövegét-, majd nem kicsit megdöbbentem.
A cselekmény időben a II. vgh. után játszódik Németországban, amikor is a "birodalom" kettészakadt. Volt ugyebár a "kelet" és a "nyugat".
Gerta családját is kettéválasztotta a fal. A lány, a testvére és az édesanyja  keleten élnek, melyet a szovjetek irányítanak. A másik oldalon pedig az édesapja és a középső testvére. Gerta úgy érzi, hogy fogoly a saját hazájában.
Aztán egy napon, amikor Gerta iskolába megy, megpillantja egy kilátón az édesapját, akinek az a terve, hogy átszökteti a másik oldalra a keleten ragadt családját. Ám ha elkapják őket, annak a következménye halálos. ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése