2013. augusztus 21., szerda

"Waiting On" Wednesday (69.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Nagyon érdekelnek a koncentrációs táborokban játszódó regények, dokumentumregények. Denis Avey története is nagyon sokkolónak, döbbenetesnek tűnik a fülszövege alapján.

Várható hazai megjelenése: aug. 30. | Kiadja: Alexandra Kiadó
Oldalszám: 256 | Ára: 3699

"A Szökés Auschwitzba egy brit katona igaz története, aki önszántából került az Auschwitz III néven ismert koncentrációs táborba.

Denis Avey 1944 nyarán az Auschwitz melletti E715-ös tábor foglyaként hallotta a szinte felfoghatatlan szóbeszédeket a közelükben zajló szörnyűségekről, és arra a hajmeresztő elhatározásra jutott, hogy a saját szemével akarja látni, mi történik a koncentrációs tábor területén belül. Titokban ruhát cserélt az egyik rabbal, és a munkanap végeztével bevonult a menettel együtt a tábor területére.

Megdöbbentő tapasztalatairól hosszú éveken át hallgatott, ám egy rádióinterjú alkalmával előtörtek a régmúlt nyomasztó emlékei. Az újságíró Rob Broomby segítségével Denis Avey megosztja velünk hihetetlen történetét - a történetet, amelyben megismerhetjük egy egyszerű ember rendkívüli vállalkozását, megrendítő morális és fizikai küzdelmét a XX. század legsötétebb korszakában, egy embertelen háborúban."

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik!
    Mindenképpen el szeretném olvasni, ha megjelent! :)

    VálaszTörlés
  2. @ColourfulFantasy: Téged is érdekelnek a koncentrációs táborokban játszódó történetek? Én ilyenkor mindig azt próbálom valahogy megérteni, hogy történhetett meg ez az egész. :o(

    VálaszTörlés
  3. Igen, érdekelnek! Főleg azért, mert én sem tudom megérteni... És keresem bennük az indokokat. :(

    VálaszTörlés