2013. június 29., szombat

Brownie, házi eperszósszal

Mi sül a sütőben? 9.

A rovatról ITT olvashattok bővebben!

Browniet többnyire Mikulás és Húsvét után szoktam sütni, amikor összegyűlik jó adag Mikulás, nyuszi és tojás figura. Nos, a húsvéti időszak már jócskán elmúlt, elegem lett abból, hogy a "spájzban" pakolgattam ide-oda a szatyorban összegyűjtött csokikat, így ma elkészítettem a sütit, házi eperszósszal.
Eperszószról annyit, hogy ugyanaz, mint a lekvár, csak jóval hígabb. Én már túl vagyok az epres befőzéseken, virít a polcokon az eperlekvár, eperszörp és az eperszósz. Hamarosan jön a málna, aztán a befőttek, pár üveg lecsó és 1-2 üveg savanyúság. Juj de jó is lesz télen! :o)
Na de visszatérve a recepthez. Ez az alapreceptem, nagyon sok féle képpen lehet variálni. Meggyel vagy épp kókuszos habbal, stb.

Hozzávalók:
10 dkg felolvasztott vaj
25 dkg felolvasztott csoki
4 tojás- a fehérjéket kemény habbá verjük
25 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Az elkészítése:
Amikor mindent felolvasztottunk amit kell, és a tojásfehérje is kemény, akkor óvatosan összekeverjük a hozzávalókat (a tojássárgáját se hagyd ki!). Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát. Először magasabb fokozaton sütjük pár percig, amíg kap egy kis kérget felül, majd utána alacsonyabb fokozaton addig, amíg már nem remegős, hanem masszívabb.
Van aki lágyan szereti, én akkor szoktam kivenni a sütőből, amikor már nem remeg, de nincs is túlsütve. Kiveszem, hagyom hűlni, hogy a csoki dermedjen benne, majd utána szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése