2011. május 26., csütörtök

Sophie Kinsella: A Boltkóros férjhez megy

Sophie Kinsella könyvei közül eddig csak az Emlékszel rám?-hoz volt szerencsém, ami annyira nem nyerte el a tetszésemet. Viszont a boltkóros sorozatáról annyi jót olvastam, hallottam, hogy még tavaly szeptemberben megnéztem az első részből készült filmet és tetszett. De a könyvek azóta se kerültek a kezeim közé.
Aztán csere folytán sikerült szert tennem a lagzisra és a babásra. Bár nem épp időrendben haladok majd a sorozat köteteivel, ennek ellenére, élveztem az első boltkóros könyvem olvasását.

Az Egy boltkóros naplójában megismerhettük Becky Bloomwood-ot. A szétszórt és enyhén szólva is vásárlásfüggő fiatal nőt. Annyira nem tudtam azonosulni vele, mert velem nem nagyon tud előfordulni, hogy lemegyek 2 kávéért és egy antik bárszekrénnyel állítok haza, vagy ha nyugalomra van szükségem, akkor a Tiffanyba kell kirándulást tennem, ez nem az én világom.
Én inkább előre tervezős, spórolós nő vagyok és kimondottan utálok vásárolni. Ha mégis vásárolnom kell, megveszem azt, ami elsőnek a kezem ügyébe kerül, tetszik és megfelelőnek tartom az árát, majd sietek is haza. :o)
Ezen a téren Becky totál nem olyan, mint én, de mégis nagyon élveztem, kikapcsolt a története. Szerethető karakter, humoros, kicsit olyan butácska vagy nem is tudom milyen (fura), tipikusan nagyon csajos nő.
A sorozat első részében ismerkedik meg Luke-al, akivel nagy szerencséje van, mert a közös bankszámlaszámukról a 27 éves nő háztartási költség címszó alatt meg tudja venni a cipőit, táskáit és ki tudja még mit.

Na de a lagzis rész.
Beckyt és Luke-ot se kerülheti el a sorsa, Suze esküv
őjén a férfi megkéri a nő kezét, aki boldogan mond igent. Igen ám, de ekkor kezdődnek a bonyodalmak.
Becky édesanyja azt szeretné, ha az egyetlen lánya otthon, Angliában esküdne, egy meghittebb, családiasabb légkörben, természetesen anyuka esküvői ruhájában
(Becky rémületére).
Viszont Luke édesanyja meg azt szeretné, ha New Yorkban csapnának egy fényes, 7 országra szóló lakodalmat, amolyan meseesküvőt.

Becky egyszerűen nem tud dönteni, mind a 2 anyuka elkezdi a szervezést, egyre bonyolódik az ügy, a nő egyiknek se mer nemet mondani, közben pedig közeledik a nagy nap, kiszállni egyszerűen nem tud.


Tetszett a történet, jókat nevettem rajta, kikapcsolt.
Elvarázsolt az esküvő szervezése, rácsodálkoztam, hogy van, akinek tényleg lehet ilyen is.
Kb. úgy a feléig nem is volt semmi bajom, jókat mosolyogtam, de aztán kezdett idegesíteni, hogy Becky nem tud dönteni, túlbonyolítja az egészet, közben meg olyan egyszerű megoldás lehetett volna a problémára, de egyszerűen nem mert lépni, tologatta a döntést.
Furának találtam, hogy bár állítólag Suze a legjobb barátnője, egyszerűen alig szerepelt a történetben.
Luke és az édesanyja kapcsolatán keresztül egy picit súlyosabb gondolatokkal is szembe találhatjuk magunkat, de maga az egész történet nagyon könnyed, szórakoztató, gördülékenyen olvasható, tipikusan csajos könyv, olyan Becky Bloomwood-os.
"Jó, csaltam kicsit. Például ennél a kérdésnél: "Az esküvő mely részlete foglalkoztatja leginkább?" Már majdnem bejelöltem az a)-t, ami így szólt: "A cipőm kiválasztása", ám ekkor megláttam a c)-t: "Egy életre szóló elkötelezettség". Amiért tíz pontot kaptam, míg az a) mindössze kettőt ért."

Aztán persze minden jó, ha jó a vége. ;o)

Mind az eredeti, mind a magyar verzió borítója nem tetszik, viszont plusz pont a bankos leveleknek, feldobták a történetet. :o)


Megjelenés: Shopaholic Ties The Knot (2002.)/ A boltkóros férjhez megy (2009. Kelly Kiadó)
Oldalszám: 378
Ára: 2980

2 megjegyzés:

  1. Nem olvastam és valószínűleg mostanában nem is fogom, mert van annyi könyv a listámon, csak győzzem idővel :-))

    (Tényleg akartam már kérdezni, Ti hogy a fenébe tudtok ennyi könyvet elolvasni ilyen rövid idő alatt? :-)) A házimunka, a gyerek, és a munka mellett nekem az elmúlt 5 hónapban 6 db könyvnél több nem ment ... :-))

    Na de vissza Boltkóroshoz ... filmen láttam és nekem nagyon bejött, röhögtem egy csomót ;)

    VálaszTörlés
  2. @Timi és Blanka: :oD Azt nem tudom más, hogy csinálja, de én esténként minimum 1- másfél órát olvasok. Illetve, ha nagyon tetszik az adott könyv, nem ritka, hogy képes vagyok hajnali 2-ig is olvasni és ha Gyerkőc nappali alvásánál nincs semmi dolgom, akkor is olvasni szoktam. Így azért napi 100 oldalt el lehet olvasni lazán és 3-4 nap alatt végezni lehet egy könyvvel. :o) Én este olvasok viszonylag sokat, órákat. De nyilván, ha már dolgozni fogok, tuti nem fogok fenn maradni hajnali 1-2-ig. :oD

    VálaszTörlés