2011. május 16., hétfő

Juliette Benzoni: Marianne III.

Ha nem olvastad a második részt, SPOILERt találhatsz az alábbi bejegyzésben!

Az ismeretlen toszkánai ott ér véget, hogy Marianne arra kényszerül, gyorsan férjhez menjen a titokzatos férfihoz, akit még "senki" se látott, majd el is meneküljön a birtokról. Párizs felé veszi az irányt, érzéseiben is hatalmas fordulat következik be, rájön, hogy mindig is csak egy valakit szeretett, akit oly sokszor taszított el magától.
A sors úgy hozza, hogy találkozhat a férfival, de igen ám, időközben ő is megnősült, így a szerelmük nem nagyon teljesedhet be.
Ott van a féltékeny feleség, aki nem riad vissza semmitől, Napóleont is féltékenység mardossa, ráadásul bekövetkezik egy tragédia is.
A történet 1811. március 20-án ér véget amikor megszületik a várt trónörökös.


Érdekes volt ez a kötet. Már vártam, hogy Marianne rájöjjön az érzelmeire, de ez hatalmas és váratlan fordulat volt mégis.
A sorozat első része 1809-ben veszi kezdetét, ekkor ugyebár 17 éves Marianne. Így a 3. kötetig olyan másfél-2 év telhetett el, de a fiatal nő teljesen megváltozott. A fiatal, heves, szeleburdi kislányból igazi nőt lett. Aki szenvedélyes, tisztában van azzal, hogy a férfiakra milyen hatást gyakorol.
A titokzatos toszkán férj teljesen kimaradt ebből a kötetből, de gondolom a 4. részben már fel fog tűnni, hisz szerződésük van arról, hogy a fiatal nőnek évente 1X meg kell látogatnia a herceget.
Ami viszont a szerelmeseket illeti, elég reménytelennek érzem a helyzetet, hogy valaha is békességben együtt élhetnek majd.

Ha egy szóval kéne jellemeznem a könyvet (na jó, legyen 2), az a "váratlan fordulat" lenne és Marianne érzelmeire célzok.


Megjelenés: Jason, quatre mers/ Marianne III.- Négy tenger vándora (2005. Geopen Könyvkiadó)
Oldalszám: 572
Ára: 2490

2 megjegyzés:

  1. Köszi, már vagy 1 hetes. :oD De valami zavar benne, annyira nem jön be, de nem is találom a sablonomat. :oS

    VálaszTörlés