2011. április 1., péntek

Várható áprilisi megjelenések

A lista persze nem teljes. És tudjátok, minden csak akkor biztos, amikor már a kezetekben van a könyv. Ezen a listán is vannak olyan könyvek, amiket már múlt hónapra ígértek.

"Mindannyiunk kedvenc habókos, szeleburdi boltkórosa visszatér! És mint mindig, most sem unatkozik. Kislánya, Minnie már két éves, és meg vannak a saját elképzelései a világról, a vásárlásról. Becky és Luke ezen kívül költözés előtt áll, de persze nem megy minden zökkenőmentesen, és Becky-nek azzal is szembesülnie kell, hogy munkahelyén nem mindenki fogadja kitörő örömmel kreatív újításait. De, ha mindez nem lenne elég, Becky azt is fejébe veszi, hogy megrendezi férjének a világ legelképesztőbb születésnapi meglepetéspartiját..."

Megjelenés: április 8.

"2006-ban Paulo Coelho spirituális válságba került: úgy érezte egyedül van, és lelki fejlődése megakadt. Ha követi Mesterének tanácsát - menjen egy olyan helyre, "ahová a szíve vágyik" -, talán rátalál a megoldásra és az előre vezető útra.
Több országban megfordult, végül Oroszországban találta magát. Úgy döntött, a hatalmas, 9288 kilométeres távolságot vonaton teszi meg. Három ember kísérte útján: egy Tao mester, orosz kiadója és egy különleges török nő, Hilal... Útja az első állomástól kezdve spirituális kutatássá válik.
A vonaton Coelho és Hilal hamarosan felfedezik, hogy sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben már összefonódott. "Hilal zöld szemébe tekintve" rátalál az "alef"-nek nevezett pontra, amelyben tér és idő egyesül. A vonaton Coelho ismét önmagára talált.
Legújabb regényében a világszerte elismert szerző újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket. Egy időn kívüli helyre követi a tökéletes szerelmet, és végigjárja a lélek útját."

Megjelenés: április 11.

"Sookie-t kegyetlenül megkínozták a rövid, de véres tündérháborúban, és több rokonát is elvesztette. Most nagyon meg van bántva, és halálosan dühös. Egyetlen vigasza és öröme az a szerelem, amelyet a vámpír Eric Northman iránt érez, akit azonban éppen e miatt a kapcsolat miatt tart szigorú megfigyelés alatt az új vámpírkirály. Ericet más oldalról is nagy baj fenyegeti: felbukkan teremtője és vele új "testvérkéje", aki mindenkinél veszélyesebb. A legrosszabb pedig az, hogy bár a tündérvilág kapuját örökre lezárták, maradt néhány tündér az emberi oldalon, az egyikük pedig haragszik Sookie-ra. Nagyon-nagyon haragszik…"

Megjelenés: április 11.

"Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik, és nyomozni kezd..."

Megjelenés: április 12.

"A szerző jó ismerője a brit uralkodócsaládnak, több könyve jelent meg a témában – többek között magyarul is (Diana kis hercegei).
Ebből a könyvből Vilmos és Kate életútját ismerhetjük meg, és hosszú kapcsolatuk történetét is, amely korántsem volt zökkenőmentes. Megtudhatjuk, hogy a protokoll szigorú szabályai szerint Kate-nek az eljegyzés nyilvános bejelentéséig láthatatlannak kellett lennie a nagyközönség előtt még akkor is, amikor már bejáratos volt a királyi családhoz, hosszú hétvégeket töltött velük, és közvetlen kapcsolat alakult ki közte, Károly és Kamilla között. Tanúi lehetünk annak is, milyen körülmények között mutatta be Vilmos a nagymamának, Erzsébet királynőnek barátnőjét. Megismerhetjük Kate kissé problematikus nagybácsiját, aki mindenkinek elmesélte, hogyan teremtette le a trónörököst ibizai házában, ahová az álompár nyaralni érkezett.
Christopher Andersen igyekszik reálisan bemutatni azokat a sokszor nem kis nehézségeket, amelyeket a közrendű menyasszonynak és a királyi vőlegénynek le kell küzdenie, hogy saját életét élhesse."

Megjelenés: április 13.

"Claire Danversnek nem egyszerű az élete. Zseni létére olyan suliba kell járnia, ahol sajnos nem számít ki milyen okos: ha nem tartozol a menő csajok klikkjéhez, pokollá teszik az életedet. Ráadásul a várost, ahol tanul, vámpírklánok uralják.
Rachel Caine nagysikerű sorozatának második kötetében Claire-re újabb megpróbáltatások várnak. Bár a kollégiumból sikerül elköltöznie, és talál egy egész jó kis albérletet, a problémák nem oldódnak meg. Eleinte egész jól alakulnak a dolgok: Claire összejön az egyik lakótársával, a jóképű Shane-nel. De aztán egy szempillantás alatt véget ér az idilli állapot, miután beállít Shane apja, a bosszúszomjas vámpírvadász a motoros bandájával. Ezek a fickók nem válogatnak az eszközökben és módszerekben, ha vérszívókat gyilkolhatnak… Shane-t megvádolják, hogy eltett láb alól egy vámpírt, aztán rács mögé kerül, és halálra ítélik. A gyilkossági ügy a vámpírok és az emberek közötti tűzszünet végét jelentheti. Az idő pedig vészesen fogy ugyanis a vámpírok egyik nagyhatalmú vezére, Oliver szeretné minél előbb letudni a kivégzést. Claire és barátai két tűz közé kerülnek, és törhetik a fejüket, hogy hogyan másszanak ki a csávából."

Megjelenés: április 14.

"Noha Anna egészségesnek tűnik, mégsem tipikus finn kamasz lány – anyja a vasfüggöny mögül került az 1970-es évek nyugati világába, más szokások, más viszonyok közé. Anna lakóhelyén, a „tősgyökeres finn kisvárosban” az emberek gyanakodva tekintenek a keleti blokkból menekült emberekre – legyen az bármilyen nemzetiségű, ők már csak ruszkik maradnak. A nők pedig kurvák…
E bélyeg beleégett Anna lelkébe, s hogy lemossa magáról származása „szégyenét” anyjával együtt a titkolózást választja – soha ki ne derüljön semmi! Anna hallgatásra kényszeríti magát: eltompítja lelkét, s csak az éberség fenntartására, a tökéletesség megszerzésére figyel."

Megjelenés: április 14.

"A Grimpow már megjelenése előtt példátlan kiadói sikert ért el. A spanyol irodalom történetében korábban sohasem fordult elő, hogy egy külföldön ismeretlen szerző ifjúsági regényét tíz országban is megjelentessék. A 2005-ös spanyolországi kiadást követően a kötet 2006-ban Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Koreában, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Portugáliában, Görögországban és Oroszországban is megjelent. De vajon mi az, amivel ez a regény ilyen hamar képes volt meghódítani ennyi ország olvasóit? Mindenekelőtt az, hogy a Grimpow rendelkezik a széles olvasóközönség érdeklődését és figyelmét megragadó izgalmas kalandregények összes ismérvével. A középkor misztikus világában játszódó történet egy ősrégi titok birtoklása körül forog, amire az egyház és a király is igényt tart. A főhős, Grimpow, egy kiválasztott, akinek sokszor sejtelmes, sőt veszélyes kalandjai csodálatos világba ragadják magukkal az olvasót."

Megjelenés: április 14.

"A szerelem útjai kifürkészhetetlenek...
Egy lány sok békát kénytelen végigcsókolni, mire rálel mesebeli hercegére, de Marigold egy igazi varangyos békát talált. A Lenoir Balett Társulat vezető táncosnőjeként a legjobb úton halad, hogy primabalerina legyen belőle. Megvan hozzá a tehetsége, és a társulat balettigazgatója, Sebastian Lenoir szó szerint agyondolgoztatja, hogy Marigoldot a legjobbak közé juttassa.
De amikor egy fájdalmas esés után hazabiceg Northumberlandbe, hogy visszanyerje az egészségét, Marigoldnak csak egy félelme van: hogy ez az esés az álmainak is véget vet. A gyerekkori barátja, Rafe, aki pontosan olyan elragadó, mint ahogy az emlékeiben él, szerencsére alig várja, hogy levegye a lábáról. De vajon várja-e még egy jóképű idegen is a kulisszák mögött?"
Megjelenés: április 14.

Sarwat Chadda – Az ördög csókja
"A rozsdás lánc megcsikordult, ahogy a fiú, őt figyelve előre-hátra hintázott. Talán nem ő az. Lehet, hogy csak egy hétköznapi gyerek. Talán nem kell megölnöm. Billi San Greal Próbája. Az utolsó teszt a beavatása előtt. De nem erre számított. Nem arra, hogy egy kissrácot kell megölnie. Billi sorsa, hogy kövesse apját a Rendbe, és megóvja az embereket az Istentelenektől. A több ezer gonosz, megkínzott lélektől, amelyek az emberiséget tekintik prédájuknak. Billi tizenöt éves. Brutális harcból és halálos csatákból álló életre vágyik? Vagy kísértés fenyegeti, hogy rossz útra vigye?"

Megjelenés: április 14.

Alyson Noel – Lúzerek és bálkirálynők
"Stréberek, pedálgépek, elsőbálozók, focisták - te hová illesz a sorban? Új lánynak lenni durva - kérdezd Rio Jonest! A New York-i jövevénynek fogalma sincs, hogyan illeszkedjen be a puccos, új magániskolába Dél-Kaliforniában. Ráadásul elkésett, túlöltözött, és egy Duran Duran számról kapta a nevét, ez pedig nem könnyíti meg számára az első napot. Aztán megismerkedik Kristivel. A lány gyönyörű, gazdag, és pompomlány. A Newport Beach Középiskola méhkirálynője nem barátkozik akárkivel, ezért Rio boldog, amikor meghívást kap az iskola legexkluzívabb, népszerű lánycsapatába. Természetesen, mint minden klubnak, Kristinek és barátnőinek is vannak szabályaik: Mindig mosolyogj (még ha nem is gondolod komolyan), mindig öltözz csinosan (és sose vedd fel kétszer ugyanazt), és mindig flörtölj (de csak sportolókkal, felsősökkel és főiskolás srácokkal). Rio eleinte nagyon jól érzi magát, de amikor egyre jobban elmerül a nagyvilági társaságban, rájön, hogy van még egy szabály, amelyet új barátnői elfelejtettek megemlíteni: Ne bosszantsd fel Kristit !"

Megjelenés: április 14.

Nelson Johnson – Gengszterkorzó
"Nelson Johnson nem regényt írt, hanem történeti művet, ami azonban gengsztertörténetként és karrierregényként is olvasható. A történet: Atlantic City születése a 19. század közepén, üdülővárossá fejlődése a századfordulón, gengszter-metropolisszá erősödése a szesztilalom idején, kaszinóvárossá szelídülése a világháború után, majd küzdelme a jelentéktelenségbe süllyedés ellen. A főszereplők: az amerikai gazdaság nagy álmodói és vállalkozói, a vasút- és városépítők, a szórakoztatóipar és a szerencsejáték tehetséges menedzserei, a híres gengszterek és a velük szövetséges politikusok, továbbá az erkölcsök és a rend civil és hivatásos védelmező, s nem utolsó sorban: a szórakozni vágyók tömege, Atlantic City állandó vendégei. Nelson Johnson véleménye szerint a történelem az, amit az elérhető forrásokból össze lehet rakni. Csaknem két évtizedes kutatómunkája során nem csak az írott forrásokra támaszkodott, hanem a kor még élő tanúinak visszaemlékezéseire is. Dokumentum-regényében ők mellékszereplők, ám éppen ezért érdekesek: a nagy idők kis tanúinak köszönhetően azt is látjuk, milyenek voltak ezek a hősök a kortársak szemében."

Megjelenés: április 14.

Lisa Jane Smith – Vámpírnaplók 6
"Kedves Naplóm, rengeteg fiú mondta már rám, hogy én vagyok a legangyalibb lány a világon. Őszinte leszek. Játékszernek vagy trófeának tartottam őket. Semmi és senki nem tudta megérinteni a szívemet... amíg egy nagyon különleges fiú nem akadt az utamba. Őt Stefannak hívják. És kiderült, hogy nem az, aminek látszik, nem egy átlagos végzős gimnazista kócos, sötét hajjal és levélzöld szemekkel. Kiderült róla, hogy vámpír. És a bátyja, Damon is az. Ha egy lány két vámpírral kezd... nos, abból előbb-utóbb baj lesz. Elena"

Megjelenés: április 14.

Victoria Forester – A lány, aki tud repülni
"Egy igazi csajt nem lehet megzabolázni hacsak nem a megfelelő módszert használod. Piper McCloud tud repülni. Csak így, egyszerűen. Tény, hogy a rükverc még nem igazán megy neki, és a fordulatai is kissé esetlenek, de a bukfencben nagyon profi. A probléma csupán az, hogy Lowland egyszerű lakosai félnek Pipertől. Anyjának és apjának fogalma sincs, mit kezdjen vele. Ezért aztán jónak tűnik az ötlet, hogy a kislány hagyja el szülei farmját, és költözzön be egy szupertitkos, szigorúan őrzött iskolába, ahol csupa kivételes képességgel megáldott gyerek tanul. Eleinte nagyszerű is volt minden: az a sok új barát, olyan adottságokkal, mint szuper-erő vagy szuper-zsenialitás (plusz az a rengeteg házi sütésű almás pite!) De Piper különleges volt, még a különlegesek között is. És ennek vannak bizonyos következményei. A következmények pedig túl szörnyűek ahhoz, hogy beszélni lehessen róluk. Túl eszelősek, hogy megfontolásra méltók legyenek. És túl veszélyesek, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni őket. Hol szívderítő, hol rémisztő fordulataival Victoria Forester első regénye a lázadás és bátorság felejthetetlen története egy leigázhatatlan kis hősnőről, aki tud, aki fog, akinek muszáj repülni. "Ez a regény a Kis ház a prérin és az X-man legkülönösebb, legédesebb keveréke. Egész végig csak mosolyogtam (kivéve azokat a helyeket, ahol sírtam). Készülj fel egy szívmelengető élményre." -(Stephenie Meyer, The Twilight Saga)"

Megjelenés: április 14.

"Reni és Virág ismét nagyon jó barátok a nagy konfliktus után. Virág nemcsak Doriánnal szakított, hanem emós külsejével is: mostantól vidám cuccokban jár, és még a szemüvegét is hajlandó hordani. Reni igyekszik kihasználni minden percet, amit Arnolddal tölthet, ám Cortez ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel, ezért a két fiú között egyre nő a feszültség... Mindezek mellett fontos szerepet kap még a második félévben egy mangakiállítás, Ricsi új robogója, Cortez nagymamája, egy éjszaka a Balaton-parton és az iskolai könyvtár... Az osztály továbbra is a "legbalhésabb" társaság az iskolában, és a tanulásban sem jeleskednek. A sok panasz miatt még a nyár eleji párizsi csereutazás is veszélybe kerül..."

Megjelenés: április 14.

"Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost - bármilyen áron?"

Megjelenés: április 30.

"Grace Divine – a helyi lelkész lánya – mindig is tudta, hogy valami rettenetes történt azon az éjszakán, mikor Daniel Kalbi eltűnt, bátyja, Jude pedig vérbe fagyva tért haza.
Most, hogy Daniel visszajött, Grace-nek választania kell iránta érzett növekvő vonzalma és bátyjához való hűsége között. Ahogy Grace közelebb kerül Danielhez, megtudja az igazságot arról a rejtélyes éjszakáról és arról, hogyan mentse meg szeretteit, ám ezért talán legféltettebb kincsével kell fizetnie: a lelki üdvével."

Megjelenés: április 30.

"Allie, úgy tűnik, a legszuperebb hétvége elé néz, mert a legjobb barátnőivel szurkolhat a mazsorettverseny helyi fordulóján – amíg az anyukája be nem jelenti, hogy ehelyett a rettenetes Brittany szülinapi buliján kell részt vennie.
De amikor Allie megtudja, hogy Brittany szülinapjára egy óriási limuzint béreltek, hogy azzal menjenek a Sztárcsinálóba, abba az üzletbe, amely minden lány álma, és az éjszakát egy luxushotel lakosztályán fogják tölteni, Brittany már nem is tűnik olyan elviselhetetlennek.
Allie nem akarja cserben hagyni a barátait, és kihagyni a mazsorettversenyt. De világéletében limuzinnal szeretett volna utazni! Amikor aztán Brittany szülinapján minden balul sül el, vajon felrúgja-e Allie a szabályokat, hogy azt tegye, amiről tudja, hogy helyes?"

Megjelenés: április

"Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit. Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted. Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?"

Megjelenés: április

"Tizenöt esztendővel ezelőtt barátaimmal megalapítottuk az Alma Együttest, hogy a hangok erejével népszerűsítsük a költészet szépségét. Zene- és gyermekszeretetünkből épült vállalkozásunk azóta is töretlen sikerű, és mára komoly mennyiségű dal halmozódott fel lemezeinken, melyek közül a legnépszerűbbeket most – közkívánatra - képes, kottás formában közreadunk. Igyekeztünk gondosan kiválogatni a dalokat, megválogatni a hangnemeket, hogy kezdő muzsikusbarátaink is gyors sikereket érjenek el. Reméljük, hogy hiánypótló kiadványunk az egész család számára élményt nyújt, újra a gyönyörű versekre irányítja a figyelmet, és a csodás illusztrációk segítségével zenés- verses- képes kalandra csábítja olvasóit.Kezeket a hangszerre! Nagy levegő! Zene!"

Megjelenés: április 14-17.

Sarah Blakley-Cartwright – A lány és a farkas
"A faluban megkondul a harang egyszer, kétszer, háromszor valakit megöltek. Negyedszer is megszólal... A gyilkos a Farkas. Amikor még a falvak olyan kicsik voltak, hogy mindenki ismert mindenkit, egy kislány harcolt, hogy meglelje a maga útját. Valerie nem jó kislány. Amikor a helyi vérfarkas kiszemeli magának, Valerie-nek lehetetlen döntést kell hoznia. Senkihez sem fordulhat, miközben választhat a rákényszerített házasság, és a szökés között igaz szerelmével. Az apja a helyi iszákos, az anyja irányítani akarja, és a többi lány - ők gyorsan boszorkánynak kiáltják ki. Ki menti meg Valerie-t? Meg tudja menteni saját magát? A klasszikus gyermekmese lebilincselő újragondolásában nehéz lehet megtalálni a happy endet. "

Megjelenés: április 28.

"Valahol északon élt egyszer egy Kifli nevű kiskutya, kettesben a gazdájával. Egész nap együtt játszottak, míg egy napon a gazdi, Betti, munkát kapott. Hogy Kifli ne legyen magányos otthon, Betti beíratta egy kutyaóvodába. A kutyaovi nem sokban különbözik a gyerekek által ismert óvodától: először egy ismeretlen világ, ahol aztán hamar barátokra talál a gyerek... azaz a kutya."

Megjelenés: április

"Claude-nak, a kedves, dundi kiskutyusnak egy nap elege lesz abból, hogy amíg a gazdijai dolgoznak, ő otthon unatkozik. Ezért aztán úgy dönt, felfedezi a nyüzsgő nagyvárost. Felkerekedik hát barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és nekivág a felhőkarcolók árnyékában felfedezni a várost. A két jó barát nem is sejti, micsoda kalandok várnak rájuk."

Megjelenés: április



"Dana élete nem egyszerű. Alkoholista anyjával él, ami komoly kihívás egy tizenhat éves lány számára. Egyre jobban elege van abból, hogy kétszemélyes családjukban kislány kora óta ő a felnőtt, neki kell gondoskodnia iszákos anyjáról, aki miatt ráadásul meg sem próbálhat barátságokat kötni, ezért osztálytársai társaságkerülő csodabogárnak könyvelik el. Pedig Dana valójában arra vágyik, hogy úgy élhessen, mint a többi fiatal lány az ő korában. Azt szeretné, ha gondoskodnának róla, ha levennék a válláról a terheket, ha helyette másvalaki hozná meg a felelősséggel járó döntéseket. Aztán egy napon, amikor anyja sokadszorra is botrányt csinál, a fiatal lány rájön: ez így nem mehet tovább."

Megjelenés: április

"Neferet visszatér Tulsába, hogy beteljesítse bosszúját, de addig nem tudja megvalósítani nagyra törő terveit, míg egyszer és mindenkorra meg nem szabadul Zoey-tól. A Túlvilágon kudarcot vallott Kalona most már a rabszolgája, de nem csak ő az egyetlen fegyvere Zoey ellen."

Megjelenés: április



"A tündérek világában, akárcsak az emberi lények birodalmában, a szerelem és a hatalom körül forog minden. Amikor Aislinnból, a tündérlátó halandóból Nyárkirálynő lesz, nem mennek fényesen a dolgok a négy tündérudvar körül. Beteljesületlen szerelem, sértett büszkeség, bosszúvágy – meg egy igazi bajkeverő, Bananach, a hollólány ármánykodása egyre jobban veszélybe sodorja a tündérvilág törékeny békességét. "

Megjelenés: április

"Jadzia félárván nő fel, mivel az apja hősi halált hal a háborúban. Legalábbis ezt meséli az anyja, Zofia, noha tudja, hogy az igazság ennél valamivel bonyolultabb. Apja valójában a házuk közelében lévő folyóba zuhan a II. világháború utolsó napján - valószínűleg részegen. Hét hónappal később megszületik a gyermek, és szárnyra kelnek a falusi pletykák. Lehet, hogy attól a zsidótól fogant meg az anyja, akit a padláson rejtegetett? Vagy az ellenséggel kollaboráló szomszéd gyermeke, aki megerőszakolta? Zofia egy gazdag rokonhoz küldi Jadziát Wałbrzych-ba, Alsó-Sziléziába. Itt zuhan később Stefan karjaiba a pályaudvar lépcsőjén megbotolva, hogy az életük végül egymáséba gabalyodjon. Idejekorán gyermekük fogan, és ezzel egy időben Jadzia szemében is kialszik a hős lovagjáért lelkesedő ragyogás. A megszülető kislány egyáltalán nem hasonlít a szüleire, csontos, sötéthajú és -szemű, azonban nagyanyja, Zofia jobban rajong Dominikáért, mint a saját lányáért. Az unoka már a modern kor gyermeke, a Homokhegynek nevezett korszerű lakótelepen nő fel, Wałbrzych iparnegyedében. És élete ott folytatódik majd, ahonnan a Nyugat illatát a határ mögül Milka csokoládés papírokon hozta magával évtizedeken keresztül a szél...
A Homokhegy három nő története, mely átível a huszadik század második felén: Zofia kénytelen újraépíteni egész életét az embertelen háború után, Jadzia a kommunizmus színtelen éveinek áldozata, Dominika pedig a kapitalista fordulat szemtanúja. Indulat, harc és vágyakozás, halál és újrakezdés, az emberlét bonyolult egyszerűsége - Joanna Bator regényében mindez álomszerűen bájos és szívfacsaróan valóságos. "

Megjelenés: április

"Keverjünk össze egy rész munkát –
Autumn Adamsnek esze ágában sincs anyja nyomdokaiba lépni és házi praktikákat osztogató tévésztárrá változni – főzni nem tud, takarítani nem szokott, és inkább focizna, mintsem megvitassa, micsoda öröm újra fehérré varázsolni a fürdőkád fugáját. Amikor aztán valami elmebajostól fenyegető leveleket kezd kapni, Audie a perzselően szexi Stacey Quinn nyomozó védőőrizete alá kerül, s a férfi elszántan igyekszik felkutatni a nő minden zugát, szögletét és ex-barátját, abbeli igyekezetében, hogy elkapja a zaklatót.
Quinn a macsó zsaru és az elbűvölő sármőr lefegyverző keveréke, nehéz neki ellenállni. Ám Audie olyan peches a Nagy Ő megtalálásában és megtartásában, hogy úgy gondolja, jobb, ha tartja a távolságot…
– egy rész élvezettel –
Quinn hamarosan felfedezi, hogy Audie egy igazi bombázó és egy jólelkû nő csábító keveréke, aki reményei szerint párducmintás fehérneműben feszít. A nő nem egészen az, akiről mindig is álmodozott, de lehetséges volna, hogy megvan benne mindaz, amire valaha szüksége lehet?
– és mennyei lesz az eredmény.
Audie megannyi rétegének felfejtése lesz Quinn életének legérzékibb, legőrültebb, legszexibb detektívmunkája… ha túléli."

Megjelenés: április

"Lanie Coates egy nap rádöbben, hogy nem ilyen életre vágyott. Hiába van három fia, akiket imád, hiába büszke a férjére, akiből egyszer talán híres zeneszerző lesz, hiába valósult meg számára az „amerikai álom", mégsem boldog. Kétségbeesetten próbál visszaemlékezni fiatalkori álmaira, de minden energiáját lekötik a gyerekek, és képtelen kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából. Végül egy szerencsétlen találkozás egy régi iskolatárssal megadja neki a lökést, amely ahhoz kell, hogy megváltoztassa az életét."

Megjelenés: április

7 megjegyzés:

  1. ITT: szívfájdalom, nyálcsorgatás, előrelátható anyagi csőd

    VálaszTörlés
  2. Én most nem sok mindent találtam magamnak szerencsére. De ez szerintem csak addig fog tartani, amíg molyon nem kezdenek el jó véleményeket írni valamelyikről. :)

    VálaszTörlés
  3. Mónika: Na igen.:)

    A lány és a farkas érdekel, meg majd az Üvegváros is.

    VálaszTörlés
  4. Könyvmoly: Engem 6 könyv érdekel, meg a 2 kutyás gyermekirodalom. Bár kétlem, hogy beruháznék az összes kiszemeltre. :o)

    Mónika: A Boltkóros se érdekel? Úgy emlékszem, tetszettek neked azok a részek amiket olvastál. Én csere lévén szert tettem a lagzisra. ;o)

    sajtosrolo: Az Üvegváros engem is, bár még a 2. részt se olvastam. :o)

    VálaszTörlés
  5. A Boltkóros sorozat cserélős-antikos-akciós nekem. Teljes áron még egyik könyvet sem vettem meg. De egyébként elég jól lemaradtam vele, mert én még csak a 2. részt olvastam, úgyhogy mire eljutok ehhez a könyvhöz, addigra remélhetőleg ezt is jól leakciózzák. ;)
    Érdekelne még egyébként a Káprázat és Bree Despain könyve. A többi meg tényleg akkor jöhet szóba, ha sok pozitív véleményt kap. :)

    VálaszTörlés
  6. A Hol késel hercegemet (vagy mit) én már tegnap láttam, a köynvesboltban:)

    VálaszTörlés
  7. Mónika: Én meg egyiket se még, csak filmben láttam. :o) Amúgy igazán csak a babás meg az új érdekel, a többi nem.

    Mary Alexa Drown: Igen, ma én is láttam, hogy végül hamarabb megjelent.

    VálaszTörlés