2011. január 24., hétfő

Leslie L. Lawrence: Három sötét király

Mostanában nem olvastam Lőrincz L. László regényt és lehet, hogy most meg fogtok döbbenni, de én nagyon szeretem a műveit. Így kapva kaptam egy molyos eseményen, amely során hullákat kellett számolni egy adott regényében. Sose figyeltem igazán, hogy hány szereplőjét küldte a másvilágra, így nagyon érdekesnek találtam ezt a játékot.

A 72 éves író 1972 óta publikál. Nem csak a saját nevén, hanem 2 írói álnéven (Leslie L. Lawrence, Frank Cockney) is jelentek meg regényei. Frank Cockney-ként összesen 2. A Lőrincz L. László és a Leslie L. Lawrence néven írt könyvei között a legszembetűnőbb különbség az, hogy a Lőrincz L. Lászlósban E/3 személyben ír, míg a Leslie L. Lawrencesben E/1 személyben és a szereplői itt-ott feltűnnek más-más kötetekben is. Ezek a könyvek amolyan James Bond-osak és mások, mint a "Lacisak".
Én nagyon szeretem, és mindig mosolygok azon, amikor arra gondolok, hogy Leslie L. Lawrence egyszerűen nem öregszik. Az első ezen a néven írt könyve óta eltelt 27 év, de Leslie egy napot se öregedett. Még mindig a lábai előtt hevernek a nők, facér, szívtipró és persze zseni, minden bűntényt megold.

De akkor a regényről. :o)
A 2006-ban megjelent Három sötét király c. regénye jutott nekem és szerencsés vagyok, ugyanis ez az egyik kedvencem tőle. A különlegessége, hogy van 2 előzménye, A gonosz és a fekete hercegnő ill. a Sziget a ködben.
Természetesen hullanak a szereplők, mint a legyek. Összesen 45 halottra tér ki, nem is emlékszem rá, hogy más regényében szerepelt-e ilyen sok.
A történet egy sakkverseny köré épül, aminek a részvevőit titokzatos módon elteszik láb alól. És újabb különlegessége, hogy ez a történet Drakulás, ami tényleg nagyon fura volt az írótól, de zseniálisat alkotott vele. :o)


És akkor ezzel ki is végeztem a molyos eseményt. ;o)

7 megjegyzés:

  1. Én is szeretem, de olyan régen nem olvastam tőle semmit. Nem is tudom miért?

    VálaszTörlés
  2. Én is erre gondoltam, hogy miért?
    És melyek a kedvenceid tőle?

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nem olvastam sokat: Nebet het, a halottak úrnője; A Karvaly árnyékában. De olyan régen fogtam már a kezemben ezeket a könyveket, hogy még a címének is utána kellett néznem, mert nincsenek meg itthon. A szülők "könyvtárából" vettem el :-))) Arra emlékszem, hogy középiskolás voltam amikor a Nebet Hetet olvastam, az akkor nagyon tetszett, mert Egyiptom fun voltam/vagyok.

    VálaszTörlés
  4. A Nebet Het volt az első, amit olvastam tőle. :o)

    VálaszTörlés
  5. De amúgy szerintem a legjobb a fent említett hármas, a Lőrincz L. László néven írt Kicsi trilógia, a Leslie L. Lawrencesek közül még a Csöd és a Véresszakállú Leif és a lávamező.

    VálaszTörlés
  6. Én a Lendvays könyveit szeretem. A kedvencem a Mau-mau. :)

    VálaszTörlés
  7. Jaj tényleg, ott van még a professzoros is. :o) A Mai-Mau nem jött be. :o(

    VálaszTörlés