2011. január 10., hétfő

Kampány "A méhek titkos élete" újrakiadásáért

Sue Monk Kidd első regénye 2002-ben jelent meg The Secret Life of Bees c.-mel. Magyarul, 2004-ben a Tericum Kiadó gondozásában.
Egy olyan könyvről van szó, amit több, mint 6 millióan olvastak, 35 országban jelent meg és 2 és fél évig szerepelt a New York Times bestseller listáján.
Film is készül belőle 2008-ban, Dakota Fanning főszereplésével. Ő az, aki pl. a Twilight-Újholdban Jane-t alakította.
A moly-on átlagban 4,46-ot ért el a mai napig, ami bizonyítja, hogy méltán volt olyan hosszú ideig a New York Times bestseller listáján.
Igen ám, de a könyv magyarul nehezen beszerezhető. Ezért Andiamo egy kéréssel fordult a kiadó felé, és azt az ígéretet kapta, ha 1500 ember úgymond aláírja, hogy szeretné olvasni a könyvet, akkor újra kiadják. Ez nem azt jelenti, hogy meg is kell majd vennetek, a lényeg azon van, hogy örülnétek, ha újra kiadnák.
Feliratkozni Andiamo blogján tudtok és szóljatok az ismerőseiteknek is, hátha. ;o)
Én kíváncsi lettem rá. ;o)

„…a méheknek megvan a maguk titkos élete… akárcsak nekem…A tizennégy éves Lily félárván nő fel apja farmján, szeretetet csak fekete bőrű dajkájától kap. Életét egy tragikus nap emléke árnyékolja be: négyéves volt, amikor kezében elsült egy puska, és édesanyja meghalt. A padláson Lily talál egy fekete Madonnát ábrázoló képet, amely az anyjáé volt. A nyughatatlan kislány megszökik érzéketlen apja házából, magával viszi a rasszista támadások elől menekülő dadáját is. A rejtélyes Madonna kép elvezeti a méhészkedéssel foglalkozó fekete nővérekhez, akik befogadják. Lily új otthonra talál, és a mézkészítés művészete mellett fontos dolgokat tanul meg: mi az, ami igazán számít az életben, hogyan lehet túlélni a veszteségeket, fájdalmakat, mi a szeretet.

2 megjegyzés: