2011. január 19., szerda

Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

"- Vannak dolgok, amiken lehet változtatni...- Sophie feltartotta a bal kezét, rajta a szabad akarat gyűrűvel, és nézte, ahogy megcsillan a holdfényben.- És vannak olyanok, amiken nem tudsz változtatni.- Kiszabadította a sors feliratú kezét a férfiéból."


A Dempsey széria első része 2000-ben jelent meg angolul, Welcome to Temptation címmel. Magyarul 2008-ban látott napvilágot a Kelly Kiadó gondozásában.

Szinte azonnal rávetettem magamat a Fogadj rám után az írónő eme könyvére.
Ugyanúgy érzem magamat, mint SEP második könyvénél. Az elsőért odáig voltam, a másodikat már nem találtam olyan erősnek. Ahhoz elég jó volt, hogyha ezzel kezdtem volna, akkor lendületet adott volna az írónő többi könyvének az elolvasásáért, de ha a kettőt kéne összehasonlítani, akkor alul maradna a Fogadj rám-mal szemben.

Ebben valahogy nem voltak a szereplők annyira szerethetőek, nem tudtak különösebben megfogni és más is volt, hisz egy enyhe krimi szál is bele lett fűzve.
Ami meg a fülszövegben szereplő "Igazán forró szexjeleneteket"-et illeti, hát nem is tudom. ... Több volt benne az ágyjelenet, mint a Fogadj rám-ban, de úgy érzem, a Fogadj rám mégis hevesebb, szexibb volt. A kevesebb néha több. ;o)
Összességében szórakoztató, kellemes kikapcsolódás volt.

Sophie, Kísértés városába utazik, hogy segítsen a húgának leforgatni egy amatőr filmet. Közben megismerkedik a város polgármesterével, Phin-nel és természetesen összegabalyodnak. ;o)
Ezt nem nézi jól szemmel a hataloméhes anyuka, meg még a város többi lakója sem. ...


És van valami, a kimondottan tetszett a könyvben. Többnyire, ha romantikus történetet olvasunk, végre egymásnak esnek a szereplők, akkor csak is eget rengető lehet a szex, hisz ők a tökéletes pár, egymásnak írta őket az írónő, egymásért születtek, stb. Mindenhol csak csodásak lehetnek, az ágyat sem kihagyva.
Jennifer Crusie csavart ezen. Mert arról írni, hogy nem feltétlenül mindig csillagokat látós a szex, lehetnek felsülések, ez most nem jött össze, majd legközelebb, és ez nekem tetszett. Emberibb lett tőle.

A széria folytatása 2002-ben jelent meg Faking It c.-mel, magyarul tavaly, Szerelmes Szélhámosok-ként. Ebben feltűnik Sophie szélhámos öcsikéje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése