2010. október 25., hétfő

Melissa Hill: Kívánj bármit

"Kívánj bármit... de vigyázz, mert akár valóra is válhat! És végül ott találod magad álmaid kellős közepén, csak valahogy semmi sem olyan, amilyennek szeretted volna. Mint a vonat, amelynek rosszkor állították át a váltóját, és amely örökre megváltoztatja Melissa Hill három hétköznapi hősnőjének az életét. Csak a véletlenen múlik, hogy Rosie, Dara és Louise közül csak az egyikük sérül meg a balesetben, a következmények azonban mindhármuk számára végzetesek..."



Sírtam az elején, sírtam a közepén, sírtam a végén. Nem állíthatom azt, hogy mindenkit ennyire meg fog fogni, hogy mindenki talál benne valami apró kis pontot, amit össze tud kötni a saját életével, de én megtaláltam.

Nem hittem volna, hogy ennyire mély nyomot fog hagyni bennem, sőt, úgy kezdtem neki, hogy közepes, maximum jó történet lehet.
Ráadásul az elején majdnem abbahagytam, annyira felzaklatott Rosei lányának a viselkedése. De folytattam. És a végén másra döbbentett rá.

A történet egy vonatszerencsétlenséggel kezdődik. Majd visszarepülünk a múltba, amiben megismerhetjük a főszereplőket. Összeszorulhat a szívünk a történetüket olvasva, képzeletben megsimogathatjuk a fejüket, sírhatunk velük, de mi olvasók már tudjuk, hogy közük lesz ehhez a szerencsétlenséghez.
Rosie özvegy, 2 felnőtt gyermek édesanyja. Gyermekei kihasználják nem foglalkoznak vele, ő pedig nem hajlandó látni, az anyai szíve mindig talál mentségeket.
Darat elhagyja élete nagy szerelme, majd a nő férjhez megy. De mindvégig úgy érzi, hogy nem a férje az igazi, nem tudja feledni előző kapcsolatát, nem látja tisztán, milyen kincs a férje. Aztán felbukkan az ex.
Louise csillogó életet él a barátnőivel, mindeközben a hitele csak nő-és nő. Egy per elé néz, abban reménykedik, hogy megnyeri és ez helyreteszi anyagilag.
Aztán minden megváltozik a tragédia miatt.
Valaki megsérül. De ki lesz? Mennyire? És hogyan folytatódik az életük?

Lassan áll össze a történet, kb. a könyv felénél derült ki, hogy szereplők hogy is kapcsolódnak egymáshoz.
Majd mikor olvastam, hogy X elindult a vonathoz, Z felszállt, J is rohant, a szívem facsarodott össze. Ha tehettem volna, rájuk kiáltottam volna, "Ne tegyétek!".
Egészen a végéig göcsben volt a gyomrom. Megkedveltem a szereplőket, és aggódhattam valakiért. Hogy minden jó, ha a vége jó? Olvassátok el!

Tartalom: 5
Megjelenés: 2005.
Eredeti cím: Wishful Thinking

Melissa Hill első regénye 2003-ban jelent meg.
A Kívánj bármit a negyedik.
Előre láthatólag jövőre fog megjelenni angolul a 10. könyve.

3 megjegyzés:

  1. Örülök neki, hogy jót írtál róla, mert már egy jó ideje itt vár rám, de valahogy nem volt hozzá kedvem, te viszont meghoztad. :) Érdekesnek ígérkezik, de most még kicsit halasztgatom, mert jelen pillanatban tuti én is sokat sírnék rajta.

    VálaszTörlés
  2. Csak átfutottam az írásod, mert én is mostanában szeretném elkezdeni (ilyenkor a nem spoileres írásokat is kerülöm). Eddig mindig valahogy tolódott, de most azt hiszem, előreveszem. Én szívesen sírok könyvön :))

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tetszeni fog nektek. Én ezek után nagyon kíváncsi vagyok a többi regényére is.

    VálaszTörlés