2010. október 23., szombat

J. R. Ward: Feloldozott szerető; Megváltott szerető

Ez a 2 rész volt az a Fekete Tőr Testvériség sorozatból, amiket egyszerűen muszáj volt egymás után elolvasni. A Feloldozott szerető nagyon jól előkészíti a talajt a Megváltott szeretőnek.

"A könyörtelen Vishous pusztító átokkal kénytelen együtt élni, és azzal a rémisztő képességgel, hogy a jövőbe lát. Az apja által vezetett harcosok táborában nőtt fel, ahol sokszor bántalmazták. A testvériség tagjaként nem érdeklik az érzelmek, csupán az Alantasok Társaságával folytatott háború. Mégis egy emberi lény, Jane Whitcomb doktornő menti meg a biztos haláltól, akinek feltárja lelkét és szenvedéseit, és életében először megtapasztalja az igaz szerelmet. Sorsát azonban így sem kerülheti el, hiszen előre látta; a nőnek nincs helye az életében. J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad."


Mint már az előző résznél írtam, az Életre keltett szerető után, nagyon kíváncsi voltam V. könyvére.
A Feloldozott szeretőben ki is elégülhetett a kíváncsiságom. Másra számítottam-e? Nem.
Érdekes látni mindegyik kötetben, mennyire megváltoznak a szereplők a szerelemtől.
Ebben az esetben V. az, aki keményen szereti a dolgokat, mégis kis kezesbáránnyá alakul át, köszönhetően Jane doktornőnek.
A vége kicsit érdekesre sikeredett, de mivel már olvastam a 6. részt is, meg se döbbenek, Jane hogyan tudott a Testvériséggel maradni. Furcsábbnál furcsább szereplők csatlakoznak a Testvériséghez.

Tartalom: 4
Megjelenés: 2009/2007
Eredeti cím: Lover Unbound

"A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, Phury, feláldozta magát a faj érdekében. Elvállalta azt a szerepet, amely a testvériség vérvonalának életben tartásáért felelős. Mint a kiválasztottak Nemzője neki kell utódokat nemzenie, hogy a faj hagyományai tovább élhessenek, és hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok kiirtására törekvő gyilkosok ellen. A kiválasztott Cormia, a Nemző első számú feleségeként nemcsak a férfi testét, de a szívét is szeretné megszerezni magának. Csodálja a nemes kötelességet, amelyet az érzelmileg sérült férfi elvállalt. Phury azonban soha nem engedte meg magának, hogy megismerje az örömöt és a boldogságot. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell, hogy a kötelességet vagy a szerelmet választja-e..."


Az 5. részben Phury-ra hívta fel a könyv a figyelmemet. Az egyik legérdekesebb karakternek tűnt a szememben.
A 200 éves vámpír, aki még szűz, cölibátust fogadott, odáig van az ikertestvére feléért, majd az 5. részben egy olyan szívességet tesz V.-nek, amire nem is számítottam.
Persze itt is megvan a romantikus szál, Cormiának köszönhetően, de egyre kevésbé ez kerül középpontba.
Egyre nagyobb bepillantást kapunk a Testvériség életébe, és a külsős eseményekbe. Továbbá a régebbi szereplők is fel-feltűnnek, kapcsolódnak az elvilegi főszereplőköz.
Annyira romantikusnak nem is találtam ezt a részt. Ért pár döbbenet, úgy érzem, hogy fordulóponthoz ért a Testvériség.
Visszakapunk egy régi szereplőt, csatlakozik egy új.
Az Omega is örülhet, az Őrző pedig választás elé ér.
Fordulatosnak tartom inkább, mint romantikusnak.

Tartalom: 4
Megjelenés: 2009/2008
Eredeti cím: Lover Enshrined

A sorozat kötetei, amiket már olvastam:
Éjsötét szerető
Síron túli szerető
Megsebzett szerető
Életre keltett szerető

És íme egy FTT-s nyereményjáték, amire Elhaym hívta fel a figyelmemet, így neki köszönjétek. ;o)
Csak regisztrációval tudtok részt venni a játékban.
http://feketetor.50.forumer.com/viewtopic.php?f=72&t=332
Igazán esélyed szerintem akkor van, ha olvastad az összes részt. Hibát követtem el, hogy még azelőtt elküldtem a tippjeimet, hogy befejeztem volna a Megváltott szeretőt, mert abban is több válaszra sor kerül. Ez van. :oS De ha eljutottatok a 6. részig, akkor már elég sok válaszra tudhatjátok a jó megfejtést.

9 megjegyzés:

  1. Éppen most fejeztem be a 7. részt, megsúgom ezt is úgy érdemes olvasni, hogy utána azonnal KELL a 8. kötet :D

    VálaszTörlés
  2. A 7.-8. még nem jelent meg magyarul, vagy igen?

    VálaszTörlés
  3. de megjelent a 7. címe: Megbosszult szerető (Rehv könyve) Halhatatlan szerető a 8.rész (John-Darius könyvem-legalábbis úgy hiszem, a héten kezdem olvasni)

    VálaszTörlés
  4. Utána leesett, hogy persze, hogy megjelentek. Pont ez a 2 az idén megjelent könyvei. :o)

    VálaszTörlés
  5. 6. kötet az egyik kedvencem. :)

    http://elhaym.wordpress.com/2009/09/25/j-r-ward-megvaltott-szereto-6-kotet/

    Niki: Mi a véleményed Lashról, Qhuinnről és Blayről?

    VálaszTörlés
  6. Lash lapjáraton nem volt szimpi ahogy John-nal bánt. Aztán a kis "átalakulása" után meg főleg nem lett a szívem csücske.
    Blay. Mivel megsúgtad "hová is tartozik", így nem lepett meg, de ne is zavar. Ugyanolyan szimpatikus, mint Q. Bár Q. egy picit szimpatikusabb. Annyira szomorú, hogy úgy bánik vele a családja, ahogy. :oS

    SPOILER!
    Amikor olvastam, hogy az O. a fiát keresi, aztán azt lehetett olvasni, hogy Q. milyen más, mint a rokonai, azt hittem ő lesz az. Nagy kő gördült le a szívemről. :o)

    VálaszTörlés
  7. Lash nálam egy szinttel lejjebb van, mint az Omega, még nála is gonoszabbnak tartom. Q. és Blay szimpik. Jelenleg nekem Blay kedvesebb. Q.-re harapok, ahogyan bánik B-vel (most olvasom a 8.-t) Kíváncsi vagyok Blay-jel bevállal-e egy önálló történetet az írónő, mert jelenleg John mellett az ő karakterét kezdi jobban fejtegetni

    VálaszTörlés
  8. Érdekes lenne egy könyv B.-ről. Biztos lenne visszhangja. ;o)

    VálaszTörlés
  9. @Niki:
    Lash tettei nekem sem szimpatikusak, de mint gonoszt nagyon jó karakternek tartom. :)

    Q. nekem is szimpatikusabb.Szörnyű ahogy a családja bánt vele. Nem szeretem az Elitet. Blayt John könyvében sikerült jobban megkedvelnem.

    Könyvmoly: Remélem bemeri vállalni. :)

    VálaszTörlés