2019. március 27., szerda

Liane Moriarty: Hatalmas ​kis hazugságok

Eredeti címe: Big Little Lies (2014.)
Kiadta: Alexandra (2017.)
Oldalszám: 446
Forrás: saját
Értékelésem:
UH, de klassz kis olvasmány volt! Ha tudtam volna, hogy ennyire jó, nem vártam volna 2 évet az elolvasásával. Szóval, ha még nem olvastátok, akkor sürgősen pótoljátok ezt a hiányosságotokat! Olvasmányos, izgalmas történet. Nem egy skandináv krimi, inkább csak szórakoztató irodalom (ha értitek), de mégis egyszerűen befaltam. Olyan csajos, limonádés, krimi-féleség, de a jobbik fajtából. Tényleg a JOBBIKBÓL, higgyétek el. Nekem az év első kedvenc olvasmánya lett és nem adom könnyen ezt a jelzőt, tavaly is csak 3 könyv nyerhette el.

A sztori lényege, hogy van egy kisváros, mint a Született feleségekben. Mindenki nagyon rámegy a látszatra, a csillogásra-villogásra. A városkának egy iskolája van, így ugyanoda jár mondjuk a bankár gyereke és a cipőpucolóé is. Tündi bündi anyukák versenyeznek, lenézik azokat az anyukákat akik dolgoznak, állandóan pletykálnak, fúrják egymást, stb.
A történetnek 3 főszereplője van. 
Madeline, aki a kezdetekkor pont a 40. születésnapját ünnepli, az előző házasságából van egy kamasz lánya, akit sokáig egyedül nevelt, miután az apa lelépett. Most a nő boldog házasságban él, a kisfia most kezdi majd az előkészítős osztályt. A lánya viszont elkezd furán viselkedni, majd gondol egyet és az apjához költözik. De tudja még tetőzni a dolgokat, hogy az anyja feje jobban főjön.
Celeste a ragyogó szépség és luxus. Látszólag tökéletes élete van, a férjének remek állása, dől a pénz hozzájuk, nem mellesleg a nő gyönyörű, de ennek ellenére nincs elszállva magától. Az ajtó mögött komoly dolgok zajlódnak az életében, amiről viszont senki sem tud. Az ikerfiai szintén most kezdik az előkészítő osztályt.
Aztán ott van Jane, aki a fiával frissen költözött a városkába és naná, hogy a kisfiú is most kezdi az előkészítő osztályt majd. Ő a legfiatalabb anyuka, még csak fiatal 20-onéves, ráadásul apa nélkül neveli a kicsit.
Mi is a sztori lényege azon kívül, hogy a 3 nő szemén keresztül más-más életsorsba pillanthatunk bele? Nos, az iskolai bálon gyilkosság történik. Kezdetben nem tudjuk, hogy ki halt meg, azt meg főleg nem, hogy miért, de a legelején kiderül, hogy az események láncolata akkor vette kezdetét, amikor Jane megjelent a városban. Vajon mi köze van az egészhez?

"Az anya a család érzelmi központja."

Mint ahogy az elején írtam, nem egy agyafúrt krimi, viszonylag hamar sejtettem, hogy ki lesz az áldozat, a gyilkos kilétére viszont nem gondoltam egyáltalán. Az egy jó nagy fordulat és paff volt!

"Bárkiből lehet áldozat."

Nagyon szerettem olvasni a történetet, mind a 3 női főszereplő karaktere szerintem remek. Izgalmasak, jól felépítettek, mindegyiknek megvan a maga keresztje, amit kitartóan cipel.
Olvassátok el!

A könyvből amúgy a HBO saját gyártású sorozatot is készített Nicole Kidman, Reese Witherspoon főszereplésével. Jane kisfiát pl az az Iain Armitage alakítja, aki Az ifjú Sheldonban Sheldont játsza. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése