2018. december 28., péntek

Karácsony 2018.

Forrás
Amikor novemberben elkezdtem készülődni a Karácsonyra, már akkor bíztam abban, hogy az idei igazán különleges lesz. Hisz ez lesz az első Karácsonyunk a saját otthonunkban, ráadásul abban az otthonban, amiről én mindig is álmodoztam.
Az elmúlt kb. másfél hónapom újra nem szólt másról, mint a tervezgetésről, de most mégis úgy éreztem, hogy igazán különleges ünnep lesz. És az is lett.


A jelen Karácsonya

24-én reggelre jött hozzánk újra a Jézuska. Csendes, meghitt pillanat volt. Előző nap már feldíszítettük a fát a tetőtérben (ugyanis ott tudtuk biztonságosan kikötni, biztos ami biztos, hisz van egy 17 hónaposunk), 24-én reggel pedig szépen, türelmesen megvárta a Nagy, hogy a Kicsi felébredjen, kialudja magát, meg is igya a reggeli tejitalát. Aztán felrohantam a fához, felkapcsoltam a fényeket és utánam bandukoltak a többiek.
A Kicsi, amint meglátta a fényeket, döbbentem állt meg a fa előtt és mutogatott rá. Az ide-oda cikázó színek jobban lekötötték, mint a számára becsomagolt két nagy csomag. 😍
A Nagy türelmesen várt továbbra is, amíg a Kicsi csodálkozása alább hagyott, de azért fél szemmel már pásztázta, hogy vajon melyik lehet az ő ajándéka majd. Emlékezetes pillanat volt, amikor kibontotta a dobozt és felfogta, hogy amit lát benne az az a valami, amire a legjobban vágyott, de kérni nem is merte a Jézuskától. Szerencsére pont sikerült a férjemnek megörökítenie azt a pillanatot, amikor elkerekedett szemekkel, két kezével az arcát fogja a döbbenettől, hogy mit is látnak a szemei. 😇 ... Igen, anya gondolatolvasó.

A múlt és a jövő Karácsonya

2017-ben ilyenkor még az albérletben ünnepeltünk és bár reménykedtünk abban, hogy 2018-ban megtaláljuk majd az otthonunkat, de ez nem volt olyan egyszerű menet azért. Ennek ellenére, hála az égnek, sikerült.
Tavaly ilyenkor a Kicsi 5 hónapos volt és el se tudtam képzelni, hogy milyen lesz majd 17 hónaposan. Nos, egy hihetetlen mozgékony kislány, aki akkor áll meg, ha alszik vagy épp eszik. Egész nap rohangál, pakol és vagy fülig ér a szája egész nap vagy épp morcoskodik. Az viszont biztos, hogy nagyon boldog kiscsajszi. ... De nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz majd 29 hónaposan.
A Nagy akkor még csak majdnem 9 éves volt. Hihetetlen, ebben a hónapban 10 éves lesz! ... 10 éve született. .... Hihetetlen belegondolni. Nála nem is az okoz problémát, hogy elképzeljem milyen lesz vele 1 év múlva, hanem inkább az, hogy milyen gyorsan repül az idő és milyen lesz vele 3-4 év múlva, amikor elkezdődik a kamaszkorszak. 😅

A jelen Karácsonya ... újra

Hálás lehetek mindenért, amit 2018-ban rám mért a sors. Még azért is, ami rossz volt.
Hálás vagyok a családomért, hálás vagyok az otthonomért és hálás vagyok a szeretteim egészségéért. 

De biztos leginkább az érdekel titeket, hogy lapult-e idén számomra könyv a fa alatt. És hát igen. Kimondottan ezt a két könyvet kértem a férjemtől (ha esetleg könyvvel szeretett volna meglepni) és meg is kaptam őket. Én pedig imádom! A könyveket és persze a férjemet is. 💋

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése