2016. augusztus 21., vasárnap

Még több Harry Potter történet

A pottermore.com-on augusztus 17-én került publikálásra a hír, hogy J.K.Rowling új Harry Potter történeteket hoz majd el az olvasóinak. De senki szeme ne csillanjon most fel, nem Harryék kalandja folytatódik, mások múltjára, életére kapunk egy kis rápillantást a három novellásköteten keresztül e-könyv verzióban. Az anyagok korábban már közzétételre kerültek a honlapon, de 2 kötet is fog tartalmazni eddig kiadatlan történeteket.
Jobban megismerhetjük majd a gyermek Voldemortot, Umbridge professzort, Remus Lupint, Minerva Professzort és nagyobb rápillantást kapunk a varázsiskolára is.
A kötetek szeptember 6-ától lesznek elérhetőek.

Úgy látszik, hogy bár az utolsó HP kötet 2007-ben jelent meg angolul, az azóta eltelt 9 év alatt semmit se csökkent a népszerűsége. Kiegészítő kötetek, illusztrált kiadvány, színezőkönyv, számítógépes játékok, filmek, színdarab (a színdarabból készült könyv július 31-én, Rowling születésnapján jelent meg angolul és 2 nap alatt 2 millió példány fogyott belőle) készült belőle, sőt HP élménypark is létezik és akkor most kapnak a rajongók egy 3 kötetes rövid e-könyv sorozatot is. :o)

A színdarab premierjén Rowling válaszolt az egyik újságíró ama kérdésére is, hogy a színdarabra írt könyv megírása egy új sorozat kezdetét jelenti-e, de az írónő cáfolta ezt:

"Nagyon örülök, hogy ilyen szépen valósult meg a színpadi változat, de Harry történetének vége."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése