2016. június 12., vasárnap

Az 5. hullám- film

Bevallom, hogy ennek a filmnek a létezéséről se tudtam addig, amíg a moly.hu-n fel nem hívták a figyelmemet erre a hiányosságomra. A könyvet nem olvastam (még), de a filmet az egyik hétvégén megnéztem.

Miről szólt a film?

Sötétség. Rombolás. Járvány. Invázió. És ez csak a kezdet. Eddig négy hullámot kellett kibírniuk a Föld lakóinak. Az idegenek nem kérdeznek, nem magyaráznak. Megfosztják az emberiséget az energiájuktól, a földdel teszik egyenlővé a városaikat, betegségeket küldenek rájuk, és támadásba lendülnek. De a legrosszabb még hátravan.
Az érkezők emberi alakot tudnak felvenni. Így már a legyőzöttek közötti bizalomnak is vége, senki nem tudhatja, hogy embertársa nem az ellenség ügynöke-e. Egy kamaszlány azonban nem törődik azzal, hogy semmi esélye. Amikor elrabolják az öccsét, a nyomába ered, és makacs elszántsága minden támadót meglep. Reménytelen, őrült harca során egy srác az egyetlen segítsége. Csak az nem biztos, hogy ember-e egyáltalán.


Véleményem?

Először is egy hatalmas HŰHA! Nagyon jó volt a film. Izgalmas, fordulatos, többször azon kaptam magamat, hogy még a lélegzetemet is visszatartottam, annyira szorítottam, aggódtam, megijedtem, izgultam. Tényleg nagyon klassz film, csak ajánlani tudom a figyelmetekbe és a könyv is Várólistás lett ezek után számomra. Ne hagyjátok ki!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése