2014. február 19., szerda

"Waiting On" Wednesday (91.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Azonnal megfogott a könyv fülszövege, szerelem volt első olvasásra. Egyből beugrott, hogy nem rég olvastam egy amerikai esetről, melyben a szituáció hasonló volt. A kismamát gépekkel tartották életben a terhessége 23. hetéig, mert az anyuka menthetetlen volt, de a jog szerint a kezelőorvos dönt arról, hogy ebben az esetben életben kell-e tartani az édesanyát, avagy sem. És ilyenkor jön a magzatnak az élethez való joga. Időközben kiderült, hogy a kicsi súlyos egészségügyi rendellenességekkel rendelkezik. Agykárosodott, és olyan testi deformálódása van, mely miatt a nemét is képtelenség volt megállapítani. Az ügy bíróság elé került, mert az édesapa, az anyuka szülei, a gépek leállítását szerették volna. Végül a bíróság döntött, és a terhesség 23. hetében lekapcsolták a gépeket.

Biztos vagyok abban, hogy ez a könyv is nagyon komoly kérdéseket fog boncolgatni.

Várható megjelenése: feb. 25.
Kiadja: Pioneer Books
"Szerelemből tragédia. Tragédiából remény.
Egy férfi és egy nő. Gyerekkoruk óta ismerik egymást. Matt kétéves, amikor először a karjában tartja az újszülött Elle-t, tizenhét, amikor csillaghullás idején először megcsókolja, és harminchárom, amikor feleségül veszi. Mindenük megvan, amire vágyhatnak. Csak egyetlen űr tátong az életükben, a közös gyerek hiánya.
Ám egy ártatlan baleset mindent megváltoztat. Elle kómába esik, és a végakarata alapján nem szabad gépekkel életben tartani. Egy csoda mégis felülír mindent. Kiderül ugyanis, hogy gyermeket hord a szíve alatt. Vajon mi az erősebb? A jog, amelyre Matt anyja (aki egyben Elle keresztanyja is), Linney hivatkozik? Vagy az új élet reménye?
Az érzések mellett a jogászok is egymásnak feszülnek. A tét: élet vagy halál."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése