2010. április 1., csütörtök

Meg Cabot: Locsifecsi királynő

"- Hello, Lizzie Nichols vagyok-felelem.- Úgy volt, hogy a barátom, Andrew Marshall kijön elém, de úgy tűnik nincs itt, és ...
- Akarod, hogy bemondjam a nevét?
- Igen, légy szíves, az jó lenne. Mert van itt egy srác, aki követ engem, látod, ott áll. Azt hiszem hajléktalan vagy emberrabló, vagy egy rabszolgakereskedő szervezet tagja. ..."


Meg Cabot neve jó ideig összeforrt nekem A neveletlen hercegnő naplójának írójával.
Majd 1-2 éve kezembe került a Hívószáma 1-800 sorozat egyik kötete, és ezen kívül még pár másik könyve, és akkor esett le, hogy Meg Cabot több sorozatot illetve önálló könyveket is ír, nem csak a hercegnőset.
Sőt, anno nagy izgalommal néztem mindig Az Eltűntnek nyilvánítva c. sorozatot, ami a Hívószáma 1-800 alapján készült.

Eddig egy olyan könyve se akadt a kezembe, amiről negatívan tudnák nyilatkozni. Még a Pokoli báléjszakákban is a jobb történetek közé sorolnám a novelláját, pedig az a társzerzős könyv nagyon nem nyerte el a tetszésemet. ...

A Locsifecsi királynő önálló sorozat, nem A neveletlen hercegnő vagy másik folytatása.
Viszont ugyanaz a stílus, humoros, bájos ifjúsági regény, aminek a főszereplője egy 22 éves locsifecsi, amerikai lány (aki sose tud lakatot tenni a szájára, így sokszor érdekes szitukba keveredik), akivel a diplomabuliján közlik, hogy nem is diplomás, aki Angliába utazik a barátjához, akit 3 hónapja nem látott, na meg akivel amúgy is összesen 24 órát voltak együtt, ráadásul mind a ketten másképp emlékeznek egymásra.
Persze érdekes meglepetések érik ott, a fülszövegből sejteni lehet, hogy ez a kapcsolat tiszavirág életű, ugyanis Lizzie Franciaországba utazik és ott megismerkedik Luke-kal. A többit azért sejthetitek. ;o)

"Lizzie Nichols, az újdonsült diplomanélküli, életében először készül külföldre, meglátogatni Andrew-et, az angol barátját, akivel már három hónapja járnak, de még csak egy napot töltöttek együtt. Lizzie minden pénzét a csodálatos európai utazásra költötte, ám valamennyi ábrándja szertefoszlik, amikor az álompasi Andrew egy közönséges Andynek bizonyul.Mielőtt még meggondolhatná magát, Lizzie vonatra száll, és Franciaországba utazik barátnőjéhez, Sharihoz, aki egy középkori kastélyban tölti a nyarat a barátjával. Lizzie megismerkedik Luke-kal, a házigazdával, aki minden szempontból tökéletes, kivéve azt az egyet, hogy barátnője van.

Márpedig Lizzie sosem kezdene foglalt pasival. A szájára viszont képtelen lakatot tenni. A sorozatos baklövések után azonban kiderül, hogy a fecsegés néha csodákra képes."


Meg Cabot (szül. Meggin Patricia Cabot) 1967-ben született.
Amerikában már több, mint 50 könyve jelent meg. Legismertebb könyvsorozata A neveletlen hercegnő naplója.

A könyv Queen of Babble c.-mel 2006-ban jelent meg angolul, 2008-ban magyarul.
Folytatása: Locsifecsi királynő New Yorkban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése