2010. április 28., szerda

Anna Godbersen: Luxe girl- Pletykák

"Henry nem szeret stop.
Még mindig Penelope-ba szerelmes stop.
Nagyon önző voltam stop.
A házvezetőnő elment top.
Nincs semmi pénzünk stop.
Anya beteg, nem kel fel az ágyból stop.
Mit csináljak? stop
Kérlek, segíts stop!
D."


Mikor először láttam a Luxe girl 4 kötetének borítóját, meg mertem volna esküdni, hogy 4 fiatal lány életét fogja bemutatni egy-egy könyv és nem folytatásos regény lesz.

Az első részben Elizabeth volt a főszereplő, de ugyanúgy mellette bepillantást nyerhettünk mások életébe is.
A második rész inkább Elizabeth húgáról és Henryhez főződő szerelméről szól, de olvashatunk Lina felemelkedéséről és Penelope ármánykodásáról. És persze Elizabeth története is folytatódik. ;o)
Aztán a könyv vége elég szomorúra sikeredett. :o( Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan is fog ezek után folytatódni a történet, hisz Elizabeth és Diana élete is gyökerestül felfordul ebben a részben.

Nagyon magával ragadó sorozat.
Emlékszem, mielőtt olvastam volna az első részt, azt hittem, hogy a jelenben fog játszódni, de nagyon örültem annak mikor kiderült, hogy 1890-es évek végén Manhattan-ben.
Túl nagy különbség nem lehet az akkori felső tízezer és a mostaniak élete között. Tán, azóta nem olyan merev társadalmi elvárások szerint élnek, de a szerelem, az ármánykodás, a cselszövések, a képmutatások ugyanazok. A felemelkedés és a bukás ugyanúgy benne van a pakliban ;o)

"Elizabeth Holland végzetes balesete óta New York befolyásos üzletemberei, gazdag előkelőségei és szívtiprói mind a gyönyörű és hiú Diana körül forgolódnak, aki a Holland család utolsó reménysége a teljes anyagi csőd és megalázó bukás elkerülésére. A nőcsábász Henry, a törtető Lina és a szédítés királynője Penelope Hayes újra összekerül, és ki-ki nekilát, hogy megfejtse Elizabeth hátrahagyott titkait. A régi barátokból esküdt ellenség válik, és aki érvényesülni akar ebben a kegyetlen világban, annak ismernie kell a szabályt: a származás és a vagyon sokat ér, de a pletyka a legértékállóbb valuta. A fényűzés világában öt fiatal veszélyes életet él. Az ártatlanság kora számukra korántsem ártatlan."


A könyv Rumors c.-mel 2008-ban jelent meg, itthon 2009-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése