2010. március 24., szerda

Elizabeth Adler: A Villa Mimosa titka

Bevallom, teljesen más történetre számítottam a fülszöveget olvasva, ennek ellenére csalódni nem csalódtam, izgalmasabbra sikeredett. ;o)

Állítólag ez a könyv az írónő legsikeresebb regénye.
Eddig ez a 3. olvasott könyvem tőle, a Toszkánai nyár és a Velem Velencében után.
Míg a Toszkánai nyár egyszerűen csak romantikus regény volt, addig a Velem Velencében inkább krimi egy kis romantikus beütéssel, no A Villa Mimosa titka pedig fele-fele arányban krimi és romantikus.
Ennek ellenére azért annyira nem vagyok oda érte, de kíváncsian várom majd, hogy a többi regénye milyen hatással lesz majd rám, mert lemondani nem mondtam le róla. ;o)

A történet inkább 3 szálon fut.
Az egyikben megismerünk egy fiatal lányt, akit egy szakadékban találnak meg, valaki meg akarta ölni, de nem végezte "sikeresen" a munkáját. Amnéziás, semmire sem emlékszik a múltjából.
A másik szálon ott egy elismert pszichológusnő, aki megismerkedik a lánnyal, összebarátkoznak, próbál segíteni neki, az ő közbenjárásának köszönhetően kerül a lány egy barátnőjéhez és indul el azon az úton, hogy megismerje a múltját. Ugyanekkor a pszichológusnő megismerkedik egy titokzatos férfival, aki feltárja előtte a szörnyűséges múltját. Pszichopata a javából az egész rokonsággal együtt.
A harmadik szál meg amolyan összekötő kapocs, levelek a múltból, amik tisztáznak mindent.

Utolsó menedék az emlékeid elől.
Baleset volt? Vagy gyilkossági kísérlet?
A fiatal lányra egy szakadékban találtak rá. Kómában volt. Elvesztette az emlékezetét, és vele a személyiségét.
Egy jó nevű pszichiáter veszi kezelésbe, aki maga is titkokkal teli életet él. A nyomozó egy hidegvérű gyilkost keres, de az egyetlen szemtanú hallgat, mert nem emlékezik. Talán a Villa Mimosa, ez a titokzatos ház felfedi a rejtélyt, amely sorsukat összeköti. Vagy ez lesz a végzetük...
Egy érzéki szemtanú, egy megszállott gyilkos és egy kegyetlen nyomozó lélegzetelállító hajszája Párizs utcáin, San Francisco sikátorain és Hawaii eldugott szigetein át.
ELIZABETH ADLER, a romantikus krimik nagyasszonya, akinek Toscana, Amalfi, Velence és Capri varázslatos tájain játszódó regényei egytől egyig sikerlistásak. A Villa Mimosa titka az írónő világszerte legsikeresebb könyve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése