2009. október 26., hétfő

Sinéad Moriarty: Egyről a kettőre

Szeretem a Belladonna könyveket. A többségük mindig megnevettet.
Ez is egy ilyen könyvecske, bár a könnyedebb formából. (Lehet, tudat alatt annyira ebben a "műfajban" számomra Rebecca Eckler az etalon, hogy emiatt nem nyerte el annyira a tetszésemet.)
De egy jó kis őszi estére, bekucorogva a paplan alá, jó kis meleg tea az éjjeli szekrényen, teljesen megfelelő.

"Emma és James hosszú ideig hiába várt kisbabára, aztán egyszerre kettő is befutott. Nem, nem ikreik lettek, hanem a Jurij névre hallgató ennivaló orosz csöppségük mellé egy pocaklakó is belépett a képbe, máris fenekestül felforgatva az életüket. Fogalmuk sincs, hogyan birkózzanak meg Jurij állandó éjszakai sírásával, szeszélyes természetével, a rendszertelen alvásával és a finnyás ízlésével. Ráadásul ott van még Emma minden lében kanál édesanyja, a nem hozzá való lányt elvenni készülő fivére, lobbanékony természetű legjobb barátnője s annak gyermek után áhítozó férje, valamint a vérlázító húga, aki hírnévért és pénzért bármire hajlandó. Emma és James magukon kívül vannak a boldogságtól, hogy végre szülők lettek, de azért néha nem bánnák, ha nem volna az egész ekkora... őrület!
Akár a nevetéstől, akár az együttérzéstől potyognak az olvasó könnyei, az biztos, hogy egy családnak elegendő adag zsebkendőre lesz szüksége. Sinéad Moriarty zseniális új regényével egyszerűen nem lehet betelni!"


A könyv első része a Babablues. (Számomra ez jobban tetszett.)

Az írónőről sokat már megint nem tudtam meg, csak annyit, hogy 30-as.
Párizsban és Londonban járt egyetemre.
Újságíróként dolgozik.
Írországban él.
7 novellája és 5 könyve jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése