2009. október 23., péntek

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Én azok táborát erősítem, akikre az írónő művei túl nagy hatást nem tettek.
Először próbálkoztam az Anita Blake sorozattal, de sokáig nem jutottam. Eddig azt hittem, hogy csak ezzel a sorozattal volt problémám, de olvasva ezt a könyvet rájöttem, hogy egyszerűen nem jön be az írónő stílusa.
Ráadásul ez a könyv számomra már túlságosan vámpíros volt. Ilyen vámpírok, olyan vámpírok, teljesen belezavarodtam, hogy ki kicsoda is, na meg ki kivel van.
Így bevallom túl sokáig nem jutottam el az olvasásában.
Kevés az olyan könyv, amit nem fejeztem be, de ez erre a sorsra jutott.
Mindenesetre utánanézve az írónőnek, nagyon sokan másképp gondolkodnak, sokan imádják a műveit, rajongói. Úgyhogy valamit biztos tud, csak nekem nem jött be a stílusa.


"Meredith Gentry az Amerikai Tündér Hercegnő. Jelenleg azonban Los Angelesben dolgozik természetfeletti ügyekre specializálódott magándetektívként. Nagynénje, a Levegő és Sötétség Királynője egy napon érte küldet, és Merry akarata ellenére hirtelen ismét az események sűrűjében találja magát. A feladat egyszerű: élveznie kell a leggyönyörűbb, halhatatlan férfiak társaságát. Siker esetén jutalma a korona és az élete. Kudarc esetén a halál…"


Az írónő 1963-ban született.
Angol irodalmat és biológiát hallgatott.
Az első műve, egy novella, 1989-ben jelent meg.
Az első regénye pedig 1992-ben.
1993-ban jelent meg az első Anita Blake-es kötete. Mára, már több, mint 6 millió db-ot adtak el a sorozatból és 16 nyelvre fordították le.


Forrás: http://lkhamilton_by_kr.extra.hu/index.php?x=eletrajz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése