2018. június 12., kedd

Májusi összefoglaló

Forrás
Tél után áprilisban szinte azonnal beköszöntött a nyár és ez felénk így maradt májusban is. Jó időt kívántam és hát ez a kívánságom nagyon teljesült, ugyanis baromi meleg van. Sőt, már ott tartok, hogy elegem is van a melegből, szeretnék egy kis felfrissülést. ... Tudom, mindig csak elégedetlen vagyok: hol hideg van, hol meleg van, semmi se jó. Nekem az igazi tavasz hiányzik. Amikor már lehet pólóban rohangálni, de a nadrág azért nem sül le rólunk és reggel 7-kor indulva az iskolába a gyerekekkel, nem gyöngyözik azonnal az izzadság a homlokomon.
Lehet jobban viselném, ha alapból nem lenne gatyarohasztó meleg a lakásban (néha nem tudom, hogy kint vagy bent van melegebb a 30 fokban), na de ezen ha minden jól alakul változtatunk hamarosan. 😊

A hónap képe az Instán

Igyekszem egyre aktívabb lenni
az Instán, úgyhogy gyertek
és kövessetek OTT is!

3 gondolat, ami májusban történt velem

① Januárban kezdtünk el házakat nézegetni és kettő potenciális esélyesünk volt is az elmúlt fél évben. Az egyik azért hiúsult meg, mert az ingatlanos nem járt el fer módon és éreztem, hogy ezek után nem bízok benne és nem szeretnék egy olyan ingatlant venni, ami rajta keresztül történik. A másikat pedig azért adtuk fel, mert mielőtt belementünk volna és elindítottuk volna a folyamatot, megtaláltuk azt, amire azt tudtuk mondani mind a ketten, hogy ideális számunkra. Ez május közepén történt és jelenleg arra várunk, hogy lefussanak a papírmunkák és birtokba tudjuk venni az otthonunkat. Ezzel pedig egy nagyon nagy vágyam teljesül. 😍
② Mint ahogy írtam is múlt hónapban, igen, elkezdődtek a dolgozatok írásai a Nagynál, így az év vége felé. Eddig sikeresen vette az akadályokat, bár még a héten vár rá egy szövegértés dolgozat és ezzel vége is. És akkor már csak az évzáró van hátra, a bizonyítványosztással.
③ A Kicsi hiperszuper sebességgel fejlődik. Emlékszem fél éves korában még azon aggódtunk, hogy nem forog, erre tessék, 4 hónap telt el csak és egyedül áll, áll, kapaszkodva jár, formabedobóba a kockát és a hengert bedobja, egész nap dumál, tologatja a babáját a babakocsiban és közben mondja neki, hogy "tente", és persze nyomatja, hogy "anya". Anya akkor, ha baj van, anya, ha unatkozik, meg amúgy is, csak alapból anya. 😂

TOP3 könyv, amit a hónapban olvastam

Ez a hónap nem sikerült valami fényesen. Leginkább most a házkeresés, majd pedig a vásárlással kapcsolatos ügyintézések foglalták le a gondolataimat, így összesen 4 könyvet olvastam a hónapban. Ezek közül a TOP3 pedig:
↪ Fényes Niki: Feketén, fehéren
↪ Kerstin Gier: Az álmok első könyve
↪ Kékesi Dóra: A holnap érintése

És amiknek az olvasása folyamatban van még

Igen, Az idő vándorai olvasása egy ideje folyamatban van már, lehet, hogy félbe fogom majd hagyni.
A Múzsára viszont nagyon kíváncsi voltam, de egyenlőre nem sikerült neki magával sodornia. 😔

Blogélet a hónapban

Májusban 18 bejegyzés került közzétételre, ebből 7 volt könyves, melyből 1 volt gyermekirodalom.
A legolvasottabb bejegyzés a hónapban egy májusban írt könyves bejegyzés volt, méghozzá a Jane Fallon: Szabadulj ​meg a pasitól!
A legtöbben itthonról, majd az USA-ból és Thaiföld (? tessék???? 538 látogatás a hónapban innen) kattintottatok ide.
Ami a vicces kifejezéseket illeti: "egy ágyban Viktóriával" szerintem ilyesmiről nem írtam, de arról sem, hogy mi van, ha "halott jelenik meg álmomban".

3 gondolat, amit júniustól remélek

⑴ Rendben lezajlok a ház adás-vétele.
⑵ Rendben lezajlik a költözködés.
⑶ Jó idő marad, ha már lesz kertünk és medence a gyerekeknek.

2 megjegyzés:

  1. Szia!!
    Remélem teljesülni fognak a vágyaid!! Akkor lenne igazán varázslatos nyár!!
    Szorítok nagyon!
    Üdv!!
    Ildi

    VálaszTörlés