2018. június 6., szerda

Kerstin Gier: Az ​álmok első könyve


Kerstin Gier itthon az Időtlen szerelem trilógiájával lopta be magát az olvasók szívébe, ennek ellenére a felnőtteknek íródott könyveinek a létezéséről sokan nem is tudnak. Pedig pl. az Anyák maffiája zseniális sztori. 
A rajongók ujjongva fogadták a hírt annó, hogy a Könyvmolyképző megjelenteti ezt a sorozatát is itthon. Amikor pedig 2015-ben megjelent, szinte azonnal az egyik legolvasottabb YA történet lett itthon az első része. Kíváncsi voltam arra, hogy lesz-e olyan jó a Silber, mint az Időtlen szerelem volt, de ennek ellenére 3 évig váratott magára az elolvasása.

Forrás
A történetünk főszereplője a 16 éves Liv. Ő és a húga az édesanyjukkal élnek, miután a szüleik elváltak. Az édesanyjuk viszont folyamatosan költözködik a munkája során, így a lányoknak nincs fix otthonuk. Most pl. Angliában telepednek le, de úgy tűnik, hogy hosszabb időre, ugyanis Liv édesanyja szerelmes lett.
A férfinak pedig van két gyermeke a volt házasságából.
Na de akkor hol is találkoznak a szálak? A "gyerekek" egy iskolába járnak, ahol Grayson (a pasi fia) a legmenőbb felsőbb éves fiúk közé tartozik a 3 barátjával együtt. Aztán egy éjszaka Liv furcsa álmot lát. Ebben mind a 4 srác benne van és valami misztikus dolgot művelnek.
Később kiderül, hogy amit Liv látott, az a "valóság". A fiúk képesek arra, hogy belépjenek egymás álmaiba és ott kapcsolatot teremtsenek egymással. De vajon ez hogy sikerül nekik? És Livnek hogy sikerült csatlakozni az álmukba?

"Mi lenne, ha aludnál, / És amíg alszol, / Álmodnál, / És mi lenne, ha / Álmodban a / Mennyországba eljutnál, / S ott tépnél egy szál virágot, / különös, csodás virágot, / És mi lenne, ha / Felébredve, / ott lenne épp a kezedbe'? / Mondd, mi lenne akkor?"

Hááááát. .... Nem dobtam el az agyamat tőle. Igazából szerintem egy aranyos kis YA történet és ennyi. Lehet, hogyha 7 évvel ezelőtt olvastam volna, mint az Időtlen szerelem trilógiát, akkor odáig lettem volna érte, de most csak annyit tudok mondani rá, hogy egy aranyos kis YA.

Liv és a testvére szimpatikus volt, igazán közel került hozzám.
Ami pedig a fiúkat illeti, kicsit vegyesek az érzéseim. Az eszem azt súgja, hogy Livnek  Grayson-nal kellene összejönnie, mégis azért szorítok, hogy Henry legyen neki az igazi.

A cselekményt illeti, mondhatni izgalmas. Igaz, kicsit nekem fura ez az egész "idézzük meg egy démont és jaj baj lesz belőle" dolog, de szerintem a legtöbb tizenéves próbálkozott valami hasonlóval. Mi pl. hetedikben nulladik óra előtt szellemet próbáltunk megidézni egy üres vizes palackkal. 😂
Ami pedig a történet végén a fordulatot illeti, tetszett. Nem számítottam rá és pont ezért kellemes meglepetés volt.

A célközönségének tényleg remek olvasmány. Van benne izgalom, misztikus, szerelem. ... Lehet, hogy még huszonévesen is képes lettem volna odáig lenni érte, de most csak elolvastam, holnapra elfelejtem és ennyi. A folytatására se vagyok nagyon kíváncsi. De ez csak amiatt van, mert nem én vagyok alapjáraton a célközönsége. Nekem kevés volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése