2017. július 23., vasárnap

Marék Veronika: Boribon tojást fest

Kiadta: Pozsonyi Pagony
Ajánlott korosztály: 0-3 év
Oldalszám: 40

Miről szólt?

Annipanni reggel azzal kelti Boribont, hogy ma van a locsolás napja! Boribon kipattan az ágyból, és kimegy locsolni a kertbe. Nem tudja, hogy húsvéthétfő van! Annipanni mindent elmagyaráz. Legalább 10 fiút vár vendégségbe, mindenkinek fest egy tojást, de Boribonnak nem engedi, hogy segítsen, mert ez a lányok feladata. Boribon mégis elcsen egy tojást, és összepacázza, aztán eldugja. Nagy szerencse, mert szegény cicát senki sem locsolta meg, és nagyon szomorú! Boribon meglocsolja, és a cica ad neki egy tojást pont azt, amit Boribon festett.

Hogy tetszett?

Nagyon rég volt már, amikor Gyerkőcöm a Boribonos korszakát élte. Olvastuk az összes kötetet, a legtöbbet be is szereztem neki, nagyon szerette, nagyon sokáig az esti mesék is ezekből tevődtek össze.
Teljesen véletlenül bukkantam erre a részre, nem is tudtam a létezéséről. Egyből végigfutott bennem, hogy hamarosan újra kezdődik a Boribonos korszak, csak már nem egy kisfiúnak fogok mesélni a kötetekből, hanem egy kislánynak. :o) Vagy épp mesél neki a bátyja. :oP

Amúgy nagyon aranyos kis kötet ez is. Elérkezett Húsvét hétfő, amire természetesen Annipanni együtt készül Boribonnal. Túl nagy dolog nem történik benne, na de annak a korosztálynak akinek szól nem is arra van szüksége, hanem a rövid, egyszerű mondatokra és a kedves, színes rajzokra. Azok pedig hibátlanok ebben a Boribon kötetben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése