2016. február 15., hétfő

Ti kérdeztétek (83.): Mit teszel, ha rád jön az olvasási válság (reading slump)?


Mi is a Ti kérdeztétek? Külföldi minta alapján a Musing Mondays mintájára kialakult rovat, mely során kérdéseket tehettek fel és ezek közül hetente egyre válaszolok.
Tavaly a rovatfrissítéseknek köszönhetően sok kérdés érkezett hozzám, így egyenlőre ezekre fogok válaszolni. De mindezektől függetlenül ne fogjátok vissza magatokat, az utánpótlásra szükség van. ;o) Így ha kérdeznétek, akkor bátran írjatok nekem ERRE az e-mail címre.

"Mit teszel, ha rád jön az olvasási válság (reading slump)?"
(Dencsi Anna)

Mely könyvmoly nem szenvedett még olvasási válságban? Ugye ismerős a fogalom mindenkinek? ;o) Nos, természetesen nálam is többször fellépett már ez a "betegség". Volt, amikor csak 1-2 napra, volt amikor pár hétre, de olyan is volt, hogy bizony majdnem 1 évig tartott. Ellenszer igazán nincs rá a tapasztalataim alapján.
Volt, amikor válság ide vagy oda, de akkor is olvastam, már-már erőltetve. Eredmény? Naná, hogy nem tetszett a könyv, csalódásként éltem meg. Így inkább ha fellép a válság, akkor hanyagolom az olvasást, elfoglalom magamat mással és várom a percet, amikor elkap újra a lendület. És persze figyelem közben lehetőség és érdeklődés szerint a figyelemfelkeltő könyveket, hogy aztán ráakadjak egyre, az igazira, ami megtöri ezt a szörnyű átkot. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése