2016. február 23., kedd

Kitekintő 27.

A Kitekintőben olyan könyvekre próbálom felhívni a figyelmet, melyek kis hazánkban még nem jelentek meg, de jónak tűnnek a külföldi értékelések alapján.

Splintered


Alyssa egyik őse nem más, mint maga Alice, akinek a valós életéből merített ötletet Lewis Caroll az „Alice Csodaországban” című regény írásakor. A családon nyomorúságos átok ül, mely során Alyssa édesanyja évekkel ezelőtt elmegyógyintézetbe került. A lányon is kiütköznek a „különleges” képességek. Amikor az édesanyjának az állapota rosszabbodik, Alyssa megtudja, hogy milyen is az igazi Csodaország. Próbálja megtörni a családi átköt az édesanyjáért, ezért lemerészkedik a nyúl üregébe. Ott viszont semmi sem olyan, mint a mesében volt. Vele tart a barátja, Jeb is, de feltűnik a színen egy másik fiú karakter is, aki felvilágosítja arról, hogy egy sor küldetést kell teljesítenie, hogy megmentse az anyját.

2 megjegyzés:

  1. Mindig fájdítod itt a szívem ezekkel a jobbnál jobb könyvekkel. :) "Jó", hogy még nem szoktam rá az angolul olvasásra, mert akkor már tényleg maga alá gyűrne a várólistám. :) :)
    Zsófi

    VálaszTörlés
  2. ;o) Hátha jön majd magyarul is.

    VálaszTörlés